5. 6. 2018, 13:00 | Vir: STA

Po več kot treh tednih Melania Trump prvič v javnosti!

profimedia

Bela hiša je objavila sporočilo za javnost prve dame ZDA Melanie Trump, da ji je bilo v čast pozdraviti družine padlih vojakov v Beli hiši. Trumpove pred tem po operaciji ledvice ni bilo na spregled 24 dni.

V ponedeljek je potekal zasebni dogodek v čast 40 povabljenih družin padlih ameriških vojakov. Dogodek je bil zaprt za medije. Televizija CNN navaja enega od neimenovanih udeležencev dogodka, da se je Trump na dogodku šalil na račun medijskih vprašanj o Melanii in ugibanj ali ga je morda zapustila. Prva dama ZDA pa je objavila tvit o dogodku.

Tiskovna predstavnica prve dame Stephanie Grisham je sporočila, da je bila Melania Trump vedno močna in neodvisna ženska, ki postavlja družino in svoje zdravje na prvo mesto, kar se ne bo spremenilo zaradi zagrizenih pripadnikov medijev. "Prepričana je v to, kar dela in v svojo vlogo in se zaveda, da so vse drugo le špekulacija in neumnosti," je sporočila Grishamova.

Melania Trump je imela 14. maja operacijo ledvice, v javnosti pa se je nazadnje pojavila 10. maja, ko je s Trumpom pozdravila tri izpuščene ameriške talce iz Severne Koreje. Od takrat naprej je ni bilo na spregled.

Grishamova je sporočila tudi, da se Melania Trump z možem ne bo udeležila vrha držav G7, ki bo potekal 8. in 9. junija v kanadskem Quebecu, kakor tudi ne zgodovinskega vrha med Trumpom in predsednikom Severne Koreje Kim Jong-unom, ki je predviden 12. junija v Singapurju.