25. 12. 2018, 12:25 | Vir: STA

Ponoči je gorelo v Sparovem distribucijskem centru na Letališki

STA

Ponoči je v distribucijskem centru trgovine Spar na Letališki cesti v Ljubljani izbruhnil obsežen požar, ki ga je od okoli 2.30 dalje gasilo okoli 80 gasilcev. Požar je po pojasnilih PU Ljubljana pogašen, ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo z delom začeli kriminalisti. Škoda bo po poročanju spletnega portala 24ur verjetno precejšnja.

Kot je razvidno s spletnih strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je zagorelo danes ob 2.27. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so bili na kraju dogodka ob 2.39. Na mesto požara se je sprva odpravilo 15 gasilcev, a so zaradi razsežnosti požara zaprosili za dodatno pomoč, je za 24ur povedal vodja intervencije Klemen Zupančič. Požar je skupno gasilo 76 gasilcev z 21 vozili. V intervenciji je sodelovalo tudi šest prostovoljnih gasilskih društev.

"V delu, kjer je nekakšna kurilnica, je bil ogenj že močno razvit. Zaprli smo plin in izklopili elektriko. Ogenj je zajel tudi hladilnico in ostrešje," je še razložil Zupančič in dodal, da bo škoda najverjetneje precejšnja.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so na kraju požara ponoči posredovali tudi policisti, ki so kraj zavarovali.

Gasilcem je v jutranjih urah uspelo požar lokalizirati in tudi pogasiti, trenutno na kraju še potekajo določene aktivnosti, kot je črpanje vode.

Ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, predvidoma pa v dopoldanskih urah, bodo kriminalisti PU Ljubljana pričeli z ogledom.

Po prvih zbranih ugotovitvah je zagorelo v termo centrali pekarne, v prostoru velikosti 3 krat 10 metrov, višine 15 metrov, ki je tudi pogorel. V dogodku ni bil poškodovan nihče.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ