Ponovni rasistični izpadi italijanskih nogometnih navijačev

2. 9. 2019 | Vir: STA
Deli
Ponovni rasistični izpadi italijanskih nogometnih navijačev (foto: profimedia)
profimedia

Italijanski nogomet je sinoči spet poskrbel za novo črno zgodbo, povezano z rasizmom. Na tekmi elitnega prvenstva serie A na Sardiniji so navijači Cagliarija z rasističnimi vzkliki zmerjali nogometaša Interja, temnopoltega belgijskega reprezentanta Romeluja Lukakuja, ki je zadel za zmago milanskega kluba z 2:1.

Lukaku, ki se je klubu slovenskega nogometaša Samirja Handanovića poleti pridružil za 65 milijonov evrov, se je pripravljal na strel z bele točke v 71. minuti, ko so navijači vzklikali rasistične napeve in vztrajali kar nekaj časa.

Šestindvajsetletni belgijski reprezentant je pogledal proti tribunam, nato pa zanesljivo zadel za zmago Interja, kar je bil še njegov drugi gol na dveh tekmah.

Rasistični vzkliki so na italijanskih stadionih v zadnjih letih že stalnica, tako na stadionu v Cagliariju, domovanju Slovenca Valterja Birse, kjer se je to zgodilo še šestič v zadnjih letih, kot tudi na slovitem San Siru, vodstvo italijanskega nogometnega prvenstva prvenstva pa ne ukrepa in si zatiska oči.

"Nisem slišal rasističnih napevov. A lahko govorim na splošno: menim, da moramo v Italiji to izboljšati. Spoštovati vsakogar. Ko sem deloval v tujini, so navijači vso tekmo navijali za svojo ekipo, ne pa ves čas zmerjali tekmeca," je po tekmi dejal trener Interja, Antonio Conte, in pozval odgovorne k ukrepanju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord