18. 10. 2018, 12:00 | Vir: STA

Pošiljka z belim prahom tudi na RTV Koper na naslov Eugenije Carl

Danijel Novaković/STA

Kuverta z belim prahom je danes poleg v DZ prispela tudi na regionalni RTV center Koper. Naslovljena je bila na novinarko Televizije Slovenija Eugenijo Carl, je za STA potrdila sama novinarka. Kot je dejala, gre za enako pisavo in žig kot pred meseci, ko je tudi prejela sumljivo pošiljko, za katero se je izkazalo, da ne vsebuje nevarnih snovi.

Carlova je na svojem Facebook profilu danes zjutraj zapisala, da je na njen službeni naslov prispela kuverta z belim prahom. "Ista pisava, isti žig. Prihajajo skafandri," je dodala.

Kot je novinarka potrdila za STA, je bila pošiljka naslovljena nanjo in je imela enako pisavo in žig kot pred meseci, ko so ravno tako nanjo naslovili sumljivo pošiljko. Kuverta danes sicer ni prišla do prostorov televizije, saj so jo prestregli že na Radiu Koper, ki je na drugi strani ulice in kjer sprejemajo pošto za celoten regionalni RTV center.

Zaradi preverjanja vsebine pošiljke so na radiu tako "v karanteni", prišli so tudi že policisti, je navedla Carlova.

Zjutraj so sumljivo pošiljko z belim prahom prejeli tudi v državnem zboru. Gasilci in policisti so že v parlamentarni stavbi ter izvajajo zaščitne ukrepe. Izolirali so pet oseb, ki so bile v stiku s pošiljko.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel