Poslovila se je igralka Milena Dravić

14. 10. 2018
Deli
Poslovila se je igralka Milena Dravić (foto: Profimedia)
Profimedia

V noči na nedeljo je umrla legendarna srbska igralka Milena Dravić, stara 78 let. Kot poroča srbski Blic, se je poslovila po boju z boleznijo v bolnišnici Bežanijska kosa.

Kot še poroča Blic, se je Milena Davić zadnje dni počutila zelo slabo, a je kljub zdravniški pomoči žal izgubila bitko. Pred dvema letoma in pol je umrl njen mož, prav tako legendarni igralec Dragan Nikolić, in takrat se je začel njen boj z boleznijo.

V karieri je odigrala razne like in se preizkusila v številnih vlogah, v njeni družbi pa so uživale tudi svetovne zvezde, kot so Robert de Niro, Ava Gardner, Clint Eastwood, John Lennon... Večerjala je s Hitchcockom Lizi Minnelli pa je podarila srbske opanke.

Za vlogo v filmu Posebna vzgoja (Poseban tretman) iz leta 1980 je na festivalu v Cannesu prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo. Za svoje delo pa je prejela tudi številne druge nagrade, od zlate rože na beneškem filmskem festivalu, do zlatih puljskih aren in častnega zlatega pečata jugoslovanske kinoteke, poročajo mediji.

Režiserji so ji zaupali različne vloge. Največjo prepoznavnost pa so ji prinesli nastopi v romantičnih filmih s tudi že pokojnim srbskim igralcem in režiserjem Ljubišo Samardžićem. Pogosto se je družila s številnimi slavnimi igralci in glasbeniki.

Milena Dravić se je rodila 5. oktobra 1940 v Beogradu. Poročena je bila trikrat, nazadnje z igralskim kolegom Draganom Nikolićem.

Njeni liki so bili zelo raznovrstni, odlično se je znašla v različnih vlogah, o čemer priča tudi ta video posnetek.

Milena Dravić se je rodila 5. oktobra leta 1940 v Beogradu. Poročena je bila trikrat. Prvič z režiserjem Mladomirom Purišom Đorđevićem, a je njun zakon trajal samo leto dni. Med letoma 1966 in 1969 je bila v zakonu z režiserjem Vojislavom Kokanom Rakonjcem, nato pa z igralcem Draganom Nikolićem, za katerega je rekla, da je ljubezen njenega življenja.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec