Novice Promocijsko sporočilo

Premakni se. Preglej se! Barcaffè ženske spodbuja k samopregledovanju dojk

17. 10. 2022
Deli
Premakni se. Preglej se! Barcaffè ženske spodbuja k samopregledovanju dojk (foto: Barcaffe)
Barcaffe

Pitje kave je prijeten ritual. Barcaffè in Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk, pa ženske spodbujata, da ritual postane tudi mesečno samopregledovanje.

Samopregledovanje je ključno pri zgodnjem odkrivanju raka na dojkah

Barcaffè združenju Europa Donna, ki na različne načine pomaga ženskam, ki zbolijo za rakom dojk, te dni namenja finančno donacijo. »Ker sporočila neprofitnih organizacij pogosto ne dosežejo večjega števila ljudi, smo se odločili, da ne ostanemo le pri finančni podpori združenju. Spodbujanje samopregledovanja zato podpiramo tudi z manjšo kampanjo, ki nosi veliko sporočilo, za katerega upamo, da bo doseglo kar se da veliko število žensk,« pravijo na Barcaffèju. 

Na policah trgovin poiščite Barcaffè z logotipom Europa Donne

Z nakupom Barcaffè embalaže z logotipom Europa Donne in srčkom v skodelici kave lahko Slovenskemu združenje za boj proti raku dojk pomagate tudi vi, saj gre odstotek od prodaje v podporo njihovih aktivnosti. 

Najbolj priljubljena znamka kave v Sloveniji pa je v okviru kampanje za promocijske namene oblikovala tudi omejeno serijo Barcaffè Donna, ki jo bodo brezplačno namenili delu svojih potrošnic. Ta poleg mlete kave vsebuje tudi nezmleto kavno zrno – drobno »nepravilnost«, ki simbolizira zatrdlino, ki jo lahko zatipamo pod prsti, da nas opomni na vlogo rednega mesečnega samopregledovanja dojk. Dovolj zgodaj odkrit rak dojk je namreč dobro ozdravljiv, zato je pomembno, da ženske zdravje vzamejo v svoje roke. 

V Ljubljani lahko zatrdlino zatipate tudi v posebnem plakatu

Na ploščadi Muzejske četrti Metelkova vas te dni čaka posebna ulična razstava, ki je povsem namenjena osveščanju žensk glede raka dojk. Mimoidoči si lahko med drugim preberejo izpovedi žensk, ki so premagale ali še vedno premagujejo raka dojk, čaka pa vas tudi posebno taktilno doživetje. Barcaffè je skupaj z Združenjem Europa Donna Slovenija namreč zasnoval poseben plakat, ki mimoidoče vabi, da ga pretipajo in poiščejo zatrdline. Uporabna, realna izkušnja, ki lahko pomembno pomaga pri samopregledovanju in je vredna več kot 1000 besed.

Kavo spijemo vsak dan, dojke pa si pregledamo enkrat mesečno

Sedmi do deseti dan v menstrualnem ciklu je najboljši čas za samopregledovanje dojk za ženske z redno menstruacijo. Ženske, ki so že prešle v menopavzo, pa lahko za ta zdravju prijazen ritual izberejo katerikoli dan v mesecu. Pomembno je le to, da pregled opravimo vsak mesec. Vzemimo torej zdravje v svoje roke in negujmo dragocene rituale.

Redno mesečno samopregledovanje vam lahko reši življenje! Rak dojk, če je odkrit pravočasno, je namreč eden najbolj ozdravljivih rakov, zato je pomembno, da samopregledovanje uvrstimo med redne rituale.