N.Z. | 2. 2. 2024, 13:53

Pretep na rojstnodnevni zabavi: ženska napadla partnerja, ker je utišal glasbo

profimedia

Žalila in zmerjala je tudi policiste, ki so se odzvali na klic 50-letnika.

Oktobra lani so po praznovanju rojstnega dne policisti prijeli 46-letnico in 50-letnika. Ženska, ki je v zagrebški kavarni praznovala rojstni dan, je namreč vinjena žalila svojega zunajzakonskega partnerja, nato pa se še fizično znesla nad njim.

"V nekem trenutku ga je pljunila v obraz, ga z odprto dlanjo desne roke udarila po levi strani obraza in mu rekla 'to je moj rojstni dan, ne boš mi govoril, kdaj naj ugasnem glasbo," piše v sodbi.

Žalila je tudi policiste, ki so na kraj dogajanja prispeli po tem, ko jih je tja na pomoč poklical 50-letnik. Na postajo so jo nazadnje morali pripeljati s silo, še pišejo hrvaški mediji.

Sta klofutala drug drugega?

V sodbi je nato še zapisano, da je bil tudi 50-letnik fizično nasilen. Med besednim sporom z zunajzakonsko partnerico naj bi jo "z odprto dlanjo leve roke udaril po desni strani obraza".

Ženska se je na sodišču branila z besedami, da naj bi se moški ves dan neprimerno obnašal do nje, na koncu pa je ugasnil glasbo in vsem rekel, naj se razidejo.

Možakar je potrdil, da je okoli 23.30 utišal glasbo, ker si ni želel imeti težav s sosedi.

"Čudovita oseba je, ko je trezna, ko pa se napije, se spremeni v drugo osebo, in to zelo neprijetno," je potožil sodnici.

Epilog: denarna kazen za oba

Ženska je bila spoznana za krivo in mora plačati 1000 evrov denarne kazni ter 70 evrov sodnih stroškov, od tega bo morala 40 evrov odšteti tudi za dan, ki ga je preživela v policijskem priporu. Moški pa bo plačal 260 evrov kazni in 70 evrov stroškov s 40 evri odbitka, ker je prav tako preživel dan v priporu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord