Previdno, motoristi na cesti!

1. 6. 2018 | Promocijsko sporočilo

Pred nami so lepi in sončni dnevi, ki na ceste privabljajo številne motoriste.  Ker so le-ti slabše vidni in pogosto vozijo prehitro, jih drugi vozniki hitreje spregledajo ali jim odvzamejo prednost.

Že takoj ob začetku motoristične sezone smo bili priča tragičnim dogodkom na naših cestah s smrtnimi žrtvami med motoristi. Do danes se je smrtno ponesrečilo že 6 voznikov motornih koles, 32 se jih je hudo poškodovalo, 64 pa jih je utrpelo lažje poškodbe. Najpogostejši vzrok za nesreče je bila neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilno prehitevanje

Agencija za varnost prometa zato motoriste poziva naj ne precenjujejo voznih sposobnosti in upoštevajo cestno-prometna pravila, vse ostale udeležence v prometu pa k strpni in preudarni vožnji ter dodatni previdnosti. 

Agencija za varnost prometa vsem motoristom priporoča, da si ogledajo kratek video posnetek, kjer so predstavljeni mali triki za večjo varnost na motornem kolesu. 

Ne pozabimo, motociklizem ne odpušča napak. V prometu, tudi med motoristi, so izkušnje tisti mejnik, ki ločijo življenje in smrt. 

Značke: motoristi

Priporočamo