3. 11. 2017, 09:45 | Vir: STA

Prihodnje leto bo izšla knjiga fotografij Davida Bowieja s turneje leta 1983

Več še neobjavljenih fotografij lani preminulega pevca Davida Bowieja bo kmalu dobilo svoje mesto v knjigi Richochet: David Bowie 1983.

Kot je poročal britanski časnik The Guardian, bodo v njej fotografije s pevčeve turneje Serious Moonlight iz leta 1983, na kateri je predstavljal album Let's Dance, posnel pa jih je fotograf Denis O'Regan.

"Bil je zelo, zelo srečen," je za britanski časnik dejal fotograf, ko se je spomnil na devet mesecev, ki jih je preživel z Bowiejem. Na turneji leta 1983 ga je spremljal na skoraj sto koncertih v 15 državah, kar je bila takrat Bowiejeva najdaljša in najuspešnejša turneja v karieri.

"Bowie je začel igrati na prizoriščih za 10.000 ljudi, se nato preselil na večja, ki lahko gostijo od 50.000 do 60.000 ljudi, in postal je superzvezda. Užival je ob nastopanju pred toliko ljudmi. Vse mu je šlo od rok, kritike so bile neverjetne, album je bil zelo uspešen in bil je zelo srečen človek," je dodal fotograf, sicer Bowiejev predan oboževalec.

Fotografije bodo objavljene maja prihodnje leto v knjigi, ki jo bo založba Moonlight Books izdala v 2000 15-kilogramskih izvodih. V njej bodo med drugim objavljena tudi ročno napisana besedila, vozovnice, seznami, in drugi osebni dokumenti spominske vrednosti. Vsak izvod bo stal 3000 funtov.

Smrt je prehitela Bowieja, da bi knjigo tudi podpisal, sta pa s fotografom, kot je ta še pojasnil za The Guardian, med 20.000 fotografijami skupaj izbrala tiste, ki bodo predstavljene v knjigi.

Bowie, ki se je v zgodovino pop glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov, je po večmesečnem boju z rakom umrl januarja lani, dva dni po 69. rojstnemu dnevu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord