Prijeli lastnika in kapitana jadrnice, na kateri so se zastrupili italijanski turisti

15. 8. 2019
Deli
Prijeli lastnika in kapitana jadrnice, na kateri so se zastrupili italijanski turisti (foto: STA/Hina)
STA/Hina

Hrvaški policisti so prijeli 27-letnega kapitana in 23-letnega lastnika jadrnice, na kateri je pri Hvaru umrl italijanski turist, pet ljudi pa se je zastrupilo, poročajo hrvaški mediji.

Obdukcija je namreč pokazala, da naj bi bil vzrok za smrt 57-letnega Italijana in za zastrupitev ostalih potnikov zastrupitev z vdihavanjem ogljikovega monoksida.

Hrvaški mediji poročajo, da sta prijeta lastnik in kapitan jahte hrvaška državljana. Minuli teden sta v jahto v nasprotju s pravili vgradila bencinski agregat. Ta se lahko uporablja samo v odprtih prostorih. To sta naredila po tem, ko je odpovedal dizelski generator. Sicer je bencinski agregat prepovedan na plovilih, saj se na njih ne uporablja nič na bencinski pogon zaradi nevarnosti vžiga.

Spomnimo: 57-letnemu Eugeniu Vinciju je postalo slabo na stranišču jadrnice, kjer je tudi padel. Nato je postalo slabo še petim drugim ljudem, med njimi sta bila Vincijeva otroka, 5-letni fantek in 14-letno dekla. Oba sta še vedno v smrtni nevarnosti.

Vzrok zastrupitve torej niso školjke, ki so jih gostje večerjali, kot so sprva domnevali, temveč ogljikov monoksid, ki je uhajal iz motorja.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ