N. V. | 20. 12. 2023, 08:34

Na Primorskem dva psa napadata sprehajalke: že 3 ženske so zaradi ugrizov iskale zdravniško pomoč

Bor Slana/Bobo

Med Lokavcem in Ajdovščino sta dva zelo nevarna psa. Napadi so tako eskalirali, da se je vpletla policija.

Med Lokavcem in Ajdovščino sta dva psa napadla že tri ženske. Gre za psa mešanca, eden od njiju je večji, s črno oziroma temnorjavo, daljšo dlako, drugi pa je nekoliko manjši, svetlo rjave dlake.

Trije napadi

Prvič sta psa med hojo iz Ajdovščine proti Lokavcu napadla 18. decembra 2023 okoli 22. ure. 50-letna državljanka Slovaške je hodila v smeri Lokavca, ko sta s polja pritekla psa in jo napadla. Pri tem sta jo ugriznila v predel stegna in goleni. 

Drugič sta na približno istem kraju napadla 19. decembra 2023 okoli 16.30 na kolesarski stezi 28-letno kolesarko. Eden od psov jo je ugriznil v desno nogo. 

Še tretjič sta psa v bližini ajdovskega letališča okoli 22.15 skočila na 31-letno Lokavčanko. Eden od njiju jo je ugriznil v gleženj leve noge, jo z gobcem držal, zaradi česar je ženska padla.

Tina Kosec/Bobo

Vse napadene ženske so pomoč poiskale v ajdovskem zdravstvenem domu, kjer so jim rane oskrbeli. 

Psa še niso izsledili

Policisti Policijske uprave Nove Gorica opozarjajo vse, tako pešce kot kolesarje, ki se bodo nahajali na tem območju, da psa še nista izsledena. Policisti so ju opazili, vendar ju niti delavcu zavetišča niti policistom specialne enote ni uspelo ujeti in oziroma uspavati, saj se jim ni uspelo dovolj približati. Slednji so bili na kraj pozvani, ker so napadi eskalirali v taki meri, da je njihova pomoč nujno potrebna.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord