Novice Promocijsko sporočilo

Qlandia Kranj ob praznovanju svoje 10. obletnice navdušila s finalom glasbenega festivala QL talent 2017

22. 11. 2017
Deli

Qlandia Kranj je ob slovesnem praznovanju svoje prve desetletnice to soboto, 18. novembra, za svoje obiskovalce pripravila pravo glasbeno poslastico. Na glasbeni oder je na finalnem izboru QL talent 2017 stopilo osem najobetavnejših pevcev v starosti od 12 do 20 let, med njimi kar sedem deklet, zmagovalka glasbenega festivalapa je postala 16-letna Belokranjka Viviana Kukar, ki je dobila največ glasov strokovne žirije in občinstva. V Qlandii Kranj so priložnost ob praznovanju izkoristili tudi za slovesno podelitev vozila SEAT Ibiza, ki ga je srečni izžrebanki v nagradni igri, ki je potekala od letošnjega poletja, podelila Avtohiša Vrtač iz Kranja. Kot se za 10. obletnico tudi spodobi, so se v novem, razširjenem delu nakupovalnega centra obiskovalci lahko posladkali tudi s torto, za sladko razvajanje pa je poskrbela Meta Ahačič, vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj.

Qlandia je po dveh mesecih trajajočega glasbenega festivala QL talent 2017, ki se je od septembra dalje odvijal v nakupovalnih centrih Qlandie po Sloveniji, na finalnem izboru v priljubljenem kranjskem nakupovalnem središču dobila zmagovalko, mlado pevko Viviano Kukar iz Suhorja pri Metliki v Beli krajini. Prejemnica glasbene nagrade Qlandie v višini 1.500 evrov je s svojim vokalom prepričala tako strokovno komisijo kot udeležence finalne prireditve. Zapela je skladbi Med iskrenimi ljudmi in Run, na finalnem nastopu pa so ji pomagali tudi nasveti in dodatne pevske učne ure pod mentorstvom Eve Černe.

Zmagovalka Viviana Kukar iz Suhorja pri Metliki.

V hudi konkurenci s150 prijavljenimi mladimi talenti so najprej potekali regijski predizbori, v polfinale pa se jih je uvrstila dobra polovica. Na zaključni slovesnosti so na glasbeni oder Qlandie Kranj v finalu stopili še Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij, Janina Klenovšek iz Ljubljane, Nuša Bezjak iz Dornave s Ptujskega polja, Eva Kovačič iz Stične pri Ivančni Gorici,Taša Mihelčič iz Lesc, Kaja Kraljs Ptuja in Aleks Pavlin iz Kanala ob Soči.

Izjemna in uigrana ekipa glasbenega festivala QL talent 2017 – Boštjan Romih, sproščeni in iskrivi povezovalec vseh polfinalnih in sklepnega nastopa, člani strokovne komisije Irena Yebulah Tiran, Eva Černe inSimon Dvoršak v družbi z Meto Ahačič, vodjo nakupovalnega centraQlandia Kranj (druga z desne).

Profesorica petja Eva Černe, ki je pred desetletjem zmagala na odmevni Bitki talentov, je kot vodja tričlanske strokovne komisije poudarila, da so imeli pri izboru najboljšega mladega vokalista tokrat še posebej težko delo. S pevko Ireno Yebulah Tiran in pianistom in dirigentom Simonom Dvoršakom so ob upoštevanju rezultatov spletnega glasovanja drugo mesto v finalu dodelili Evi Kovačič, tretje pa Nuši Bezjak.V družbi Centrice Real Estatepoudarjajo, da bodo tudi v bodoče podpirali vzhajajoče glasbene zvezde in mladim talentom zagotavljali možnosti vstopa na slovensko glasbeno sceno. V Qlandii verjamejo, da vse letošnje finaliste združuje velik glasbeni potencial in jih bodo še naprej spremljali na njihovi glasbeni poti.

Maria LourdesLogonder iz Zgornje Besnice pri Kranju je postala srečna dobitnica nove SEAT Ibize.

Maria Lourdes Logonder iz Zgornje Besnice pri Kranju je postala srečna dobitnica nove SEAT Ibize. Ključ avtomobila ji je slovesno predal Martin Vrtač, predstavnik Avtohiše Vrtač iz Kranja. Z njo se je veselil tudi soprog Roman, ki bo svojo simpatično Filipinko odslej zagotovo vozil po nakupih v Qlandio Kranj, saj sama še nima vozniškega izpita.