Restavracija v Benetkah, kjer so z visokim računom opeharili turiste, prejela 20.000 evrov kazni

Restavracija v Benetkah, kjer so z visokim računom opeharili turiste, prejela 20.000 evrov kazni (foto: Profimedia) Profimedia
25. 1. 2018

V začetku tedna smo pisali o japonskih študentih, ki so jim v Benetkah za štiri kosila računali več kot 1.100 evrov. Restavracija je sedaj dobila visoko kazen. 

Beneška restavracija Osteria Da Luca je prejela zajetno kazen v višini 20.000 evrov, ker so pred dnevi štirim turistom za njihova kosila zaračunali neverjetnih 1.100 evrov. Japonski študentje, ki so račun takrat poravnali, potem pa ob vrnitvi v študentski kampus v Bologni poklicali policijo, so dodatno razkrili, da v restavraciji sploh niso dobili uradnega računa

Policiji so uspeli dokazati, da so morali plačati astronomsko vsoto, ker so obdržali izpisek plačila s kreditno kartico. Lastnika restavracije in zaposlene je potem zaslišala policija in lokalna inšpekcija. 

Nad novico, ki je hitro zaokrožila po Evropi, so bili še najbolj zgroženi domačini. Odzval se je tudi turistični sektor. V sredo je Beneško hotelirsko združenje opeharjenim študentom ponudilo brezplačno dvodnevno bivanje v luksuznem hotelu po njihovi izbiri. Ob tem je predsednik združenja Vittorio Bonacini še dodal, da je primer naredil izjemno škodo beneškemu slovesu. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri