Šibeniški požar pod nadzorom, zagorelo še na Hvaru

28. 7. 2019 | Vir: STA
Deli
Šibeniški požar pod nadzorom, zagorelo še na Hvaru (foto: profimedia)
profimedia

Požar v zaledju Šibenika, ki je izbruhnil v soboto, še ni pogašen, je pa pod nadzorom. Gre za enega največjih požarov v letošnjem poletju na Hrvaškem. Medtem pa je danes izbruhnil velik požar na Hvaru, poročajo hrvaški mediji.

Po navedbah hvarskih gasilcev je požar na Hvaru izbruhnil 30 minut po polnoči med krajema Milna in Zarače, vzhodno od mesta Hvar. Požar se zaradi vetra, ki piha več kot 60 kilometrov na uro, hitro širi. Gorijo grmovje in borovci, hiše pa zaenkrat niso ogrožene, poroča spletni portal Dalmacijadanas.

V zaledju Šibenika medtem še naprej gori, a je gasilcem uspelo zaustaviti napredovanje požara. Po navedbah gasilcev požar ne ogroža nobenega stanovanjskega objekta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Razmere so precej boljše kot sinoči," je razmere opisal načelnik gasilcev Damir Dukić. Dodal je, da gori velik borov gozd, zato je težko karkoli predvideti. Avtocesta med krajema Pirovac in Vrpolje, ki je bila v soboto zaradi požara zaprta več ur, je danes odprta. Zaprti pa sta dve regionalni cesti.

Požar v zaledju Šibenika je izbruhnil v soboto popoldne. Z ognjenimi zublji se je borilo približno 200 gasilcev. Po šestih urah gašenja so se gasilcem pridružila tudi letala za gašenje požarov. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec