Sin Oliverja Dragojevića o očetovih zadnjih dnevih in lokaciji pogreba

30. 7. 2018
Deli
Oliver Dragojević (foto: Fulvio Grissoni)
Fulvio Grissoni

"Oče je zadnjih 20 dni preživel v bolnišnici. Samo spal je ...," je dejal Oliverjev sin Davor Dragojević, poroča portal Zadarski.hr.

"Pogreb mojega očeta bo v sredo v Veli Luki. To je bila njegova želja. Slovo bo v torek v Splitu. V torek popoldan bo oče zadnjič s katamaranom odplul na Korčulo," je dejal Davor Dragojević. Dodal je, da jih je očetova smrt zelo prizadela. "Oče je bil zadnjih 20 dni v bolnišnici. Samo spal je. Njegov organizem se je boril s posledicami bolezni, a mu ni uspelo zmagati. Odšel je v spanju," je za hrvaške medije povedal sin hrvaške glasbene legende.

Organizacijo slovesa od vrhunskega splitskega pevca je prevzela mestna občina Split, poročajo hrvaški mediji, zato že danes potekajo sestanki na to temo. Splitski župan Andro Krstulović Opara je prevozniku Jadrolinija že dal nalog za katamaran in naročil posebno vozilo, ki bo krsto odpeljalo od cerkve sv. Frane na splitski rivi do Lučke kapetanije. Na zadnjo pot do Korčule bo Oliver odpotoval skupaj z družinskimi člani in s člani skupine Dupini, s katerimi je sodeloval več desetletij.

Oliverjevo slovo se je dotaknilo številnih ljudi - tako njegovih znancev in prijateljev kot tudi tistih, na katere je pustil vtis s svojo glasbo, kar dokazujejo številne objave na družbenih omrežjih. Med njimi je tudi nogometaš Luka Modrić, ki mu je posvetil objavo na svojem Instagramu.

Zbogom NAJVECI! Pocivaj u miru! #OliverDragojevic

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10) on Jul 29, 2018 at 6:03am PDT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord