Sirski mediji poročajo o  izraelskem napadu na Tal al Hara!

24. 7. 2019 | Vir: STA
Deli
Sirski mediji poročajo o  izraelskem napadu na Tal al Hara! (foto: profimedia)
profimedia

Jugozahod Sirije je bil po poročanju sirskih državnih medijev danes tarča domnevnega izraelskega napada. Po poročanju sirske tiskovne agencije Sana je bil cilj napada kraj Tal al Hara pri Dari. Iz poročil sirskih medijev, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, ni razvidno, ali je šlo za letalski ali raketni napad.
 

Sirski observatorij za človekove pravice, ki ima sedež v Londonu, je medtem sporočil, da naj bi domnevna izraelska raketa zadela položaje sirske vojske in njenih zaveznikov. Rakete naj bi Izrael izstrelil v bližino Golanske planote, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poročil o morebitnih žrtvah ni. Observatorij je kasneje sporočil, da so bili v napadu ranjeni štirje sirski vojaki in dva pripadnika njihove zavezniške oborožene skupine. Po poročanju Sane naj bi napad povzročil gmotno škodo.

Izraelska stran novice še ni komentirala. "Ne komentiramo poročil tujih medijev," je ob tem sporočila tiskovna predstavnica izraelske vojske.

Izrael je od začetka državljanske vojne v Siriji leta 2011 izvedel več sto zračnih napadov na Sirijo. Tarče izraelskih napadov so sile, ki so zveste sirskemu režimu pod vodstvom Bašarja al Asada ter zaveznikov režima, Irana in Hezbolaha. V preteklosti je Izrael že večkrat napadel Tal al Haro, kjer ima Hezbolah nameščen radarski sistem, sirski režim pa protiletalske enote.

Sirska državljanska vojna je doslej zahtevala več kot 307.000 smrtnih žrtev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol