7. 12. 2023, 10:14 | Vir: STA

Slavnega igralca spet obtožili spolnega napada: kljub zavrnitvi je sodelavko med snemanjem še naprej otipaval

Profimedia

Zvezdnika so v Franciji zaradi obtožb o posilstvih in spolnih napadih začeli preiskovati že leta 2018. Med drugim je bil obtožen posilstva in spolnega napada na mlado francosko igralko.

Francoskega zvezdnika Gerarda Depardieua je po navedbah pariškega tožilstva spolnega napada obtožila še ena izmed njegovih igralskih kolegic, s čimer se je niz obtožb zoper igralca razširil. Helene Darras naj bi Depardieu napadel med snemanjem filma leta 2007, je sporočilo tožilstvo.

Preiskovalci preučujejo pritožbo, ki jo je igralka zoper Depardieua vložila septembra, vendar je verjetno zaradi francoske zakonodaje zadeva zastarala, zaradi česar je nadaljnja preiskava vprašljiva.

Helen Darras je o spolnem napadu spregovorila tudi za televizijo France 2 ter povedala, da jo je Depardieu otipaval, ko je kot 26-letna statistka nastopala v filmu Disco. Kot je opisala, ji je pred snemanjem z roko segal po stegnih in zadnjici ter ji neposredno predlagal, da pride v njegovo garderobo. Čeprav je vabilo zavrnila, "to ni ničesar spremenilo," je poudarila. "Med snemanji me je še naprej otipaval," je pojasnila. Igralčevi odvetniki še niso bili dosegljivi za izjave.

Profimedia

Že obtožen posilstva in spolnega napaa

Zvezdnika so v Franciji zaradi obtožb o posilstvih in spolnih napadih začeli preiskovati že leta 2018. Med drugim je bil obtožen posilstva in spolnega napada na mlado francosko igralko Charlotte Arnould. Obtožbo je sam označil za neutemeljeno. Igralka je povedala, da jo je pri 22 letih Depardieu dvakrat posilil v svojem dvorcu v Parizu. Igralec je bil decembra 2020 obtožen, odrejen mu je bil tudi sodni nadzor, ni pa bil zaprt. Sam je vse navedbe zavrnil.

Od takrat so Depardieuja v medijih spolnega nasilja obtožile še druge ženske. Oktobra je v pismu časopisu Le Figaro zapisal, da ni "niti posiljevalec niti predator". "Nikoli, ampak res nikoli nisem zlorabil nobene ženske," je zatrdil.

Eden najvidnejših francoskih igralcev, poznan po vlogah v filmih Cyrano de Bergerac, Nesrečniki in Zelena karta, je obenem že pred desetletjem v domovini poskrbel za veliko razburjenje, ko se je zaradi zvišanja davkov preselil v Rusijo, kjer je dobil tudi državljanstvo. Tudi sicer velja za prijatelja ruskega predsednika Vladimirja Putina, čeprav je lani javno nasprotoval vojni v Ukrajini in pozval k pogajanjem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol