28. 9. 2018, 18:16 | Vir: STA

Slovaška: V povezavi z umorom novinarja Kuciaka ovadili tri ljudi

STA

Slovaška policija je danes v povezavi s februarskim umorom slovaškega preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka in njegove zaročenke tri ljudi ovadila umora, je sporočilo slovaško tožilstvo. Drugih pet ljudi, ki so jih v četrtkovi operaciji prijeli v povezavi z umorom, so medtem izpustili na prostost.

"V primeru umora preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka in njegove zaročenke Martine Kušnirove so bile tri osebe ovadene umora in drugih kaznivih dejanj," je povedala tiskovna predstavnica tožilstva Andrea Predajnova, kot navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V četrtek so sicer v povezavi z umorom skupaj aretirali osem ljudi. Po zaslišanju so jih pet izpustili na prostost, je dodala Predajnova.

Kuciak in njegova zaročenka sta bila umorjena konec februarja na njunem domu. Preiskovalni novinar je v času umora pisal o povezavah med italijansko mafijo na Slovaškem in vidnimi slovaškimi politiki, tudi iz samega kabineta premierja Roberta Fica. Po umoru so izbruhnili množični protesti, ki so privedli do odstopa premierja in notranjega ministra ter več drugih članov vlade.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord