Verbotnova se je poročila z žensko, kako v enem tednu shujšati 3kg in zakaj se Japonke ne starajo

13. 7. 2018
Deli

Nekaj čudnega je v zraku. Če smo mislili, da bo tale čas kislih kumaric skladno z vremenom še bolj kisel kot pričakovano, se je v naših medijskih zgodbah pokazalo, da v bistvu še zdaleč ni dolgočasno. Kar je dobra novica za vse, ki ob ležanju na plaži potrebujete malce več zabave, kot jo ponuja zibajoča morska trava in naključni mimobežni kričeči otrok s svežo opeklino zlobnega ožigalkarja.

Ko smo preteklo sredo pomežiknili v nov dan, vsekakor nismo pričakovali, da bo to prav poseben dan. Sprva smo mislili, da bo tisti prijetno openjen kapučino vrhunec deževnega dneva, a smo že kmalu zatem naleteli na – Natalijo Verboten.

Ja, tisto Natalijo, za katero v tem trenutku morda razmišljate, kje se je skrivala, a naj vam povemo, da nas je v reviji Lady ujela z odprtimi usti. Morda tudi zato, ker se je v novem videospotu za skladbo Lepa na pogled stilsko odela v pin-up dekle in se v povojnem slogu naslonila ob starodobnika forda thunderbird letnik 1957, s tem pa nemudoma povzročila srčne palpitacije premnogim moškim oboževalcem na vseh koncih Slovenije.

Da pa je dihanje vseh oboževalcev še bolj oteženo, se v videospotu še ustavi na Urbanu pod Kamnico in se sredi slovenske ruralne idile poroči – z žensko. Tristo kosmatih, to pa je nenadni preobrat v glasbeni matrici, ki nas je pretekla leta dražila le s seksi uniformiranimi policistkami in štrudlji. In da bodo poredne sanje premnogega klenega Slovenca v naslednjih dneh še bolj dražljive, se Natalija v spotu poroči z modno oblikovalko in ultra bejbo Jernejo P. Zhembrovskyy.  Verjamemo, da bi si marsikdo želel videti nadaljevanje tega videospota v kakšni bolj žgečkljivi reviji.

Pogovor z Natalijo Verboten o tem podvigu vas čaka v aktualni številki revije Lady!

V kolikor pa ob tej novici jezno pihate in se zmrdujete, nič hudega. Niste edini. Slovenci tako ali tako ne maramo uspešnih ljudi. »To se ve,« bi rekla tista čedna spremljevalka lepe Khaleesi v Igri prestolov. Ampak vseeno je to morda preveč posplošen zaključek. Ker tu lahko hipno vskoči komentar, da pa ja vsi padamo vznak ob uspehih slovenskih športnikov.

Kar drži, ampak za malce boljši vpogled v to stanje, se raje obrnemo k pogovoru s izr. prof. dr. Lucijo Mulej Mlakar, ki v aktualnem Playboyu pravi, da je erotika umetnost obvladovanja sebe in še doda: »Slovenci imamo čisto radi uspešne samo, če imamo od njih korist. Takrat hodimo za njimi in jih obožujemo. Ko pa ti uspešni hodijo s prezenco, ko z lastnim trudom dosegajo nadgradnjo, nam začnejo nastavljati ogledalo. Eno je uspeti sam, drugo je, če ti uspeh priborijo predniki. In prevelik uspeh, ki je podedovan, potomce običajno uniči. Tako kot je treba za dober seks ustvariti vzdušje, napeto bližino, lesk v očeh in omamno tišino, moramo za uspeh zgraditi osebnost.«

In v dvajsetih vprašanjih pogovora z dr. Lucijo Mulej Mlakar izvemo še marsikaj zanimivega. Tudi to, koliko erotike premoremo Slovenci kot narod (več, kot morda mislite) in kako se lepa in pametna ženska znajde v pretežnem svetu poslovnosti (drugače, kot nas morda precej posplošeno prepričujejo mediji).

Preverite v reviji Playboy – prepoznali ga boste po svetli naslovnici, s katere mikavno pogleduje vrhunska slovenska manekenka Ana Colja. Mimogrede, tale številka je dvestota. Okrogla. In zato zbirateljska.

Ampak vrnimo se na plažo, kjer smo hipotetično ležali na začetku tega spisa. Plaža je sedaj vendarle epicenter vsega dogajanja, vsaj dokler nas ne prepodijo obveznosti o nakupu šolskih potrebščin ali pa kakšen arbitrarno zamišljen koncept, kdaj se mora dopust zaključiti (ne pozabite, če ste s.p., je vsak dan lahko dopust … vsaj tako mislijo mnogi naši vrli politiki).

Plaža, morje, sonce in sramota. Tako nekako se ozavesti počitnikovanje za marsikoga med nami, ki je na novoletne zaobljube pozabil drugi teden januarja, tisti kratkotrajni zagon za rekreacijo ob prvem spomladanskem soncu nekje sredi aprila, pa je že nekaj dni kasneje minil s presenetljivo trpežnimi bolečinami v mišicah. Le kdo potrebuje še to muko v že tako mučnem vsakdanu, mar ne? A ko potem končno le pride dan za odhod na morje, bentimo nad lastno lenobo in šibko voljo, da nismo pokurili vsaj nekaj kilogramov več, da ne bi bili sredi parade na pol golih teles videti kot krof odet v bikinke. Takrat nastopi panika, kličemo naokoli prijatelje in prijateljice, v upanju, da skrivajo kakšno magično kremo ali tabletko, ki bo v še zadnji noči pred dopustom požgala vse tiste slabe prehrambne odločitve preteklega leta.

Če imate do dopusta več kot le en večer, vam lahko pomaga hiter vodič do izgube kilogramov, ki se skriva v tekoči številki revije Liza. Potrebujete šest dni in izgubili boste vsaj 3 kilograme. Ne, proces ne vključuje šestdnevnega stradanja ali kardio vadbe, ki vas bo v sinje morje pognala s srčno aritmijo, ampak le smiseln in popolnoma nič strašen jedilnik za šest dni, vključno z zajtrkom, kosilom in večerjo. Naj vam razkrijemo čisto zadnji dan:

  • ZAJTRK – velika limonada, kava ali čaj, dve umešani jajci in jabolko.
  • KOSILO – lososov filet pečen na olivnem olju, blitva ali špinača, velika skleda solate.
  • VEČERJA – Pečene kozice na olivnem olju, skleda zelene solate in pol avokada.

Se sliši sprejemljivo, mar ne? Poleg preostalega jedilnika vas čaka še nekaj hitrih nasvetov za vsakdanjo rabo in puf – na plaži boste nekaj kil lažji, malce bolj samozavestni in sploh pripravljeni na uživanje sončnih žarkov in zavidljivih pogledov.

Nova Liza je v času poletja še bolj nabita z vsebinami, tako da vas bo z veseljem zamotila tudi med enim in drugim namakanjem v morju.

Vsi tisti, ki imamo dopustniški čas zamaknjen v drugo polovico šolskih počitnic (ali pa kar v naslednjo sezono, ker smo slabo nadzorovali stroške v prvi polovici leta), pa imamo zdaj čas, da se posvetimo sebi. In ravno te dni smo se s sodelavci in sodelavkami pogovarjali o vedno pereči tematiki – staranju. Spominjali smo se brezskrbnih mladostniških let, pa nadnaravne vzdržljivosti pri vnosu alkohola, obenem pa tudi časov, ko v sklepih nismo čutili vsake prihajajoče deževne fronte in je bil smeh resnično le pol zdravja, ne pa pol zdravja in pol gub.

Zato je bilo zanimivo slišati, da se Japonke bojda ne starajo. Resda se tole sliši malce preveč senzacionalistično, ker bi v tem primeru verjetno že na Facebooku brali o 570 let stari Japonki, ki je videti kot Lucy Liu v prvih Čarlijevih angelčkih, poleg tega pa tako ali tako vsi odrasli in zreli ljudje vemo, da se samo vilinci ne starajo. In Japonci niso vilinci. Vsaj ne po zadnjih študijah.

Zato smo pogledali v ozadje te zgodbe in odkrili, da je trik v bistvu v nekih ključnih elementih bivanja. Kar je presenetljivo, ker pogosto poslušamo, da Japonci nimajo pojma o kakovosti bivanja, saj živijo v človeških čebelnjakih, delajo 28 ur na dan in jedo radioaktivne ribe. A v ozadju teh stereotipov se skriva ikigai. Pot do zadovoljstva in sreče. Po japonsko. Bistvo? Poudarek na vrednotah otroštva. Kar se sliši logično, saj smo bili najbolj srečni, ko smo bili otroci. Predvsem zato, ker nam ni bilo potrebno plačevati položnic. A kot kaže, so razlogi tudi drugje.

5 stebrov te filozofije, ki nas bo družbo vodila do zadovoljstva in sreče, vas čaka v aktualni številki modne revije Elle.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ