18. 4. 2019, 10:41 | Vir: STA

Slovenska policija obravnavala dva primera tatvin na avtocesti

Tamino Petelinšek/STA

Policijska uprava Koper je v zadnjih urah obravnavala dva primera tatvin na avtocestah. Romunskemu paru je neznanec pri bencinskem servisu Povir poskušal ukrasti žensko torbico, Čehu pa sta zmikavta na počivališču Risnik iz kombija ukradla denarnico z dokumenti in denarjem.

Prvo tatvino je romunski državljan prijavil že sinoči okoli 22. ure. Zakonca sta se pripeljala na bencinski servis Povir-jug, kjer sta natočila gorivo, zatem pa prestavila vozilo in ga zapustila. Ko sta se vrnila, sta se z vozilom odpeljala proti Ljubljani, po kilometru vožnje pa je voznik opazil, da ima zadnjo desno pnevmatiko prazno.

Po zaustavitvi na odstavnem pasu je z nasprotnega voznega pasu pritekel neznan moški, odprl voznikova vrata in s sedeža ukradel žensko torbico, so sporočili s policije.

Romun je sicer stekel za tatom, ga dohitel in prijel, takrat pa je ta odvrgel torbico in zbežal na nasprotni vozni pas, kjer ga je čakal voznik z osebnim avtomobilom znamke Škoda fabia, svetle barve, ob strani na boku pa je imel črto modre barve.

Moški, ki je ukradel torbico, je star približno 40 let, visok od 170 do 180 centimetrov, srednje postave, kostanjevih, srednje dolgih las, oblečen pa je bil v sivo jopico.

Nekaj pred 5. uro pa je državljan Češke policiji prijavil, da je neznanec na počivališču Risnik pristopil do njegovega kombija in na sopotnikovi strani trkal ter ga tako zamotil. V tem času je njegov pajdaš odprl voznikova vrata in ukradel denarnico z dokumenti in denarjem.

Oškodovanec se spomni, da je bil storilec manjše postave in temnejšega videza, so še zapisali na koprski policijski upravi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord