Novice Promocijsko sporočilo

Slovenski alpski smučarji obiskali otroke na Debelem rtiču

9. 8. 2018 | Vir: Brez watermarka
Deli

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bo tudi letos slovenski trgovec Tuš v sodelovanju s partnerji na morje odpeljal 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Včeraj so 100 otrok iz socialno ogroženih družin, ki trenutno letujejo v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, pozdravili naši alpski smučarji. Popeljali so jih na smučarsko obarvane Igre brez meja. Nasmehov otrok, ki se vsako leto rodijo v okviru dobrodelnega projekta tudi tokrat ni bilo konca.

Trenutno na Debelem rtiču letuje tretja skupina 100 otrok in včeraj so otrokom dan polepšali slovenski alpski smučarji. Naši športniki Tina Robnik, Klemen Kosi in Miha Hrobat so jih popeljali na Igre brez meja, kjer so tekmovali na veliki smučki, pomerili so se v pancar tancu, metu snežne kepe in slepem slalomu, za konec pa še v igri ledene kocke. Ob zaključku zabavnih aktivnosti so smučarji razglasili rezultate in ugotovili, da so zmagovalci prav vsi sodelujoči, saj je bil cilj Iger brez meja "sodelovati, se razgibati, se spoznavati in se lepo imeti".

Kopanje, ustvarjalne delavnice, učenje plavanja, nogometa in plesa, zabava z glasbo in karaokami ter nepozabni izlet z ladjico so še druge aktivnosti, ki jih je teden na Debelem rtiču nabito poln. V 16 letih projekta se bo tako število otrok, ki se bodo udeležili nepozabnega letovanja povzpelo na 8.100. Tako je najdlje trajajoči tovrstni družbeno-odgovorni projekt pričaral marsikateri nasmeh na lica otrok iz socialno ogroženih družin širom Slovenije.

Zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, družba Tuš, letovanje omogoča skupaj s partnerjem Rdečim križem Slovenije, ki vsako leto izbere otroke na podlagi objektivnih parametrov s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Družbeno-odgovorne aktivnosti so namreč v Skupini Tuš stalnica od same ustanovitve družbe, pri čemer se izrazito usmerjajo v pomoč otrokom in oblikovanje aktivnosti za kakovostno preživljanje bodisi šolskega ali prostega časa.