7. 10. 2020, 08:23 | Vir: STA

Slovenski nogometaši drevi v Stožicah igrajo prijateljsko tekmo s San Marinom

Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom. Na njej selektor Matjaž Kek na bo mogel računati na napadalca Andraža Šporarja zaradi poškodbe, zaradi odredb o izolaciji pa ne bo niti Nina Koutra in že prej Mihe Zajca. Kljub vsemu je cilj zmaga.
 

Kouter je moral v karanteno, tako kot cela ekipa Mure zaradi primerov novega koronavirusa, tako da ga ne bo na naslednjih tekmah, tako kot ne Zajca, Šporarja pa bodo v reprezentanci poskusili pripraviti do tekem s Kosovom in Moldavijo. Proti San Marinu bo tako Kek priložnost ponudil nekaterim, ki so doslej dobivali manj priložnosti.

"Tekma bo zagotovo dala možnost nekaterim igralcem, ki doslej niso bili v prvem planu. Ostajam pri tem, da moramo razširiti bazo reprezentančnih možnosti. Tekma pa bo služila kot nadaljevanje procesa treninga. Te dni bomo poskušali pokazati nek napredek, hkrati dvigniti agresivnost in tiste elemente, ki sodijo v sodobni nogomet," je pred tekmo dejal Kek.

S San Marinom so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., San Marino pa 210.

Slovenijo po tekmi s San Marinom čakata še gostovanji v ligi narodov, in sicer na Kosovem 11. in v Moldaviji 14. oktobra.

S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Kosovo je 116. na svetovni lestvici, Moldavija pa 175.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na programu Sportklub.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord