Split: Znane so podrobnosti o poslednjem slovesu od Oliverja Dragojevića

30. 7. 2018
Deli
Oliver Dragojević (foto: revija Nova)
revija Nova

Slovo od preminulega glasbenika Oliverja Dragojevića bo v Splitu potekalo jutri. Ob 11. uri bo komemoracija v splitskem narodnem gledališču, potem pa se bodo lahko od 18.50 dalje na splitski Rivi od njega poslovili meščani, ki ga bodo pospremili na katamaran do Korčule.

Nekaj pred 20. uro bodo krsto vkrcali na katamaran za Velo Luko, kjer bo v sredo popoldan na mestnem pokopališču pogreb.

Hrvaška vlada je potrdila predlog premierja Andreja Plenkovića, da 31. julij 2018 razglasi za nacionani dan sočutja. Premierjev predlog o žalovanju za pevcem Oliverjem Dragojevićem so podprli vsi člani vlade.

V Veli Luki na Korčuli na dan pogreba pričakujejo veliko obiskovalcev, zato bodo zaprosili za dodatne trajekte. V rojstnem kraju Oliverja Dragojevića so se zavezali k sedmim dnevom tišine, zato so tudi odpovedali prireditvi Open Jazz festival in Luško lito.

Portal Slobodna Dalmacija pa poroča, da bo se bo jutri zvečer med luko Hvar in Paklenimi otoki zbralo okrog 500 ladjic, da bi se tako poklonili Oliverjevemu spominu, medtem ko bo katamaran z njegovo krsto plul na tem območju v smeri Vele Luke. Njemu v slovo se bodo oglasile troblje z ladjic, še poročajo hrvaški mediji.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec