Srhljivi posnetki poboja delfinov, ni za občutljive želodce

16. 9. 2021
Deli
Srhljivi posnetki poboja delfinov, ni za občutljive želodce (foto: Profimedia)
Profimedia

Na Ferski otokih že leta negujejo tradicijo lova na delfine in kite, a nad zadnjimi dogodki so bili ogorčeni celo najglasnejši zagovorniki te krvave prakse, ki že leta med mnogimi sproža val ogorčenja.

Neprofitna organizacija za ohranjanje morskega življa Sea Shepherd Conservation Society je poročala o zares šokantnem pokolu delfinov, ki se je to leto odvijal na Ferskih otokih, kjer to krvavo prakso, ki jo mnogi glasno kritizirajo, negujejo že leta.

A to leto je bilo še posebej krvavo, saj so v množičnem pokolu ubili kar 1500 delfinov, ki so jih pred tem nagnali na obalo Skalabotnur na otoku Eysturoy. To leto naj bi po poročanju omenjene organizacije tam umrlo celo več delfinov, kot jih navadno pobijejo v razvpitem japonskem zalivu Taidži.

Tokratni pokol je bil zares šokanten, šokanten je bil celo za domačine Ferskih otokov, ki s to tradicijo živijo že leta in jo številni tudi podpirajo in so na njo ponosni.

Lovci nič hudega sluteče delfine najprej naženejo v plitvo morje, potem pa jih hladnokrvno pokončajo z noži in delfine zvlečejo na obalo, kjer včasih še nekaj ur v mukah umirajo.

Verjetno se sprašujete, kje na koncu končajo nesrečni delfini? Meso si ponavadi razdelijo družine, ki so sodelovale v tem grobem pokolu, preostanka pa je deležno lokalno prebivalstvo. A letos je bil ulov tako zelo velik, da mnogi domačini menijo, da bo veliko mesa ostalo in se ga bo preprosto odvrglo v smeti, kar mnoge že bolj žalosti, saj to pomeni, da so bile smrti delfinov povsem nepotrebne.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol