Stanje otrok, zastrupljenih z ogljikovim monoksidom, se v bolnišnici izboljšuje

18. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Stanje otrok, zastrupljenih z ogljikovim monoksidom, se v bolnišnici izboljšuje (foto: profimedia)
profimedia

Zdravstveno stanje deklice in dečka, ki sta se na Hrvaškem na jadrnici zastrupila z ogljikovim monoksidom, se izboljšuje. Deklica je že pri zavesti in komunicira. Deček je sicer še vedno na oddelku za intenzivno nego v splitski bolnišnici, vendar pa tudi on okreva, poroča hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.

Po navedbah časnika so 14-letno deklico že premestili iz oddelka za intenzivno nego na otroškega. Je pri zavesti in komunicira. Njen petletni bratec pa je še ostal na oddelku za intenzivno nego, vendar se tudi njegovo stanje izboljšuje. Oba so že v petek zvečer odklopili z respiratorja in sta dihala samostojno.

Otroka sta bila del skupine italijanskih turistov, ki se je v torek na jadrnici pri Hvaru zastrupila z ogljikovim monoksidom. 57-letni moški je umrl, trije odrasli, ki so se prav tako zastrupili, pa so lahko že zapustili bolnišnico.

Na Hvaru so v sredo prijeli lastnika in kapitana jadrnice. Po navedbah policije obstaja utemeljen sum, da sta prejšnji teden na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat, ki se lahko uporablja le v odprtih prostorih. Če jima bodo dokazali krivdo, jima grozi do osem let zapora. 

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju