Steve Aoki – Najbolj zanimiv didžej na svetu? Vsekakor!

20. 6. 2019
Deli

Ljubljana bo 21. junija spet gostila največji športno-zabavni spektakel za mlade. Vseh 10.000 mest na Tuševem teku barv je bilo razgrabljenih že pred meseci, še skoraj enkrat toliko žurerjev pa pričakujejo na večerni zabavi, ki bo ob 5-letnici projekta ponudila kar 5 članov prestižne lestvice Top 100 DJs. Prvič bo v Sloveniji nastopil tudi Steve Aoki, ena največjih glasbenih ikon zadnjega desetletja, in skoraj zagotovo tudi najbolj zanimiv didžej na svetu.

Ali ste vedeli, da ...

... je bil Stevov oče Hiroaki Aoki olimpijski rokoborec in ustanovitelj slovite verige japonskih restavracij Benihana?

... Steve med drugim obožuje igranje pokra?

... je začel igrati šah pri štirih letih in bil na vrhuncu uvrščen med najboljših 250 igralcev na svetu? V Ljubljani želi odigrati tudi partijo šaha s producenti Tuševega teka barv.

... ima dve diplomi kalifornijske univerze, poleg iz sociologiji tudi iz ženskih študij? Sam pravi, da je po srcu poslovnež in sociolog.

... je 28-kratnega olimpijskega prvaka v plavanju, Michaela Phelpsa, na festivalu LIV Miami v živo učil osnov vrtenja glasbe? V zameno je od Michaela dobil treninge plavanja.

... je že pri 15 letih izdajal svojo glasbeno revijo, pri 19 pa z zagonskim kapitalom 400 dolarji ustanovil svojo vplivno založbo Dim Mak? Oče mu ni založil denarja zanjo, podprla sta ga člana skupine Charlote Good. V nekaj letih so jo poznali vsi v glasbeni industriji, saj je izvrgla bende, kot so Block Party, The Kills, Klaxons, Gossip in številni drugi.

... je njegov najljubši film Klub golih pesti? Ker se tam ljudje zbirajo z namenom, ne le zaradi denarja, ampak ker verjamejo v nekaj in so družbeno aktivni.

... je Stevova sestra Devon Aoki uspešna manekenka in igralka, ki smo jo gledali tudi v filmih Mesto greha in Prehitri in predrzni?

... da je v nekem intervjuju povedal, da je najboljši občutek na svetu, ko si obleče zares udobne spodnjice?

... je Steve lani posnel hit z vročo korejsko skupino BTS? V videu ob Stevu in Devon nastopa kup vročih azijskih igralcev, glavno vlogo pa ima Ken Jeong, zmešani Azijec iz franšize Hangover?

... je bil njegov veliki vzornik Bruce Lee? Po njegovem smrtonosnem filmskem udarcu je poimenoval tudi založbo Dim Mak.

… je Steve deloholik, ki opravi na leto tudi več kot 300 nastopov in počitnikuje v povprečju manj kot teden dni? Je tudi eden od najbolje plačanih didžejev na svetu in eden tistih, ki preživijo največ časa na letalih.

... je zagovornik telovadbe in zdravega življenja? Izdal je tudi svojo aplikacijo za vadbo.

... ga najdete tudi v zvezdniški ekipi najbolj popularne košarkarske videoigre NBA 2k8 in 2k9?

... da se je že dvakrat vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov: z najdaljšim aplavzom po nastopu (3 minute, rekord je prevzel Ozzyju Osbournu) in največ prižganimi svetlečimi paličicami (glowsticki) naenkrat. Oba rekorda so že presegli namenoma za to zbrani lovci na rekorde.

... dobi Stevove slovite torte v glavo približno 2.500 oboževalcev letno. Seveda so ga zaradi tega že večkrat tožili – in ja, vse tožbe so se zgodile v ZDA in sodijo v kategorijo 'pa saj to ni res'.

Besedilo: Alesh Maatko

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži