19. 12. 2018, 12:11 | Vir: STA

Ta mesec dve izplačili denarnih socialnih pomoči

Bor Slana/STA

Ministrstvo za delo obvešča prejemnike denarnih socialnih pomoči, da bosta v decembru namesto enega izplačila dve izplačili te pomoči. Poleg rednega nakazila, ki bo v četrtek, bo po sklepu ministrice za delo Ksenije Klampfer namreč za pravice, priznane do 14. decembra, v petek še dodatno izplačilo, je ministrstvo objavilo na svoji spletni strani.

Pri uvedbi reorganizacije centrov za socialno delo s 1. oktobrom so imeli nekateri centri za socialno delo namreč težave s pravočasnim izdajanjem odločb, ker so bile spremembe vpeljane ravno v času, ko centri tudi sicer prejmejo največ vlog za letne pravice.

Poleg tega je uvedba sovpadala z začetkom mandata nove vlade, je v nedavnem pogovoru za STA povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

Spomnila je, da je nekaj zaostankov še vedno na ljubljanskem centru. A je napovedala, da bo s sklepom prenesla pristojnost za obravnavo vlog na manjše centre, kjer zaostankov ni. Pri odločanju o teh vlogah namreč velja teritorialna pristojnost, tako da ni vseeno, kje je vloga oddana in kje jo rešujejo, je pojasnila.

Za Odmeve na Televiziji Slovenija pa je v torek povedala, da v prejšnjem tednu več dni ni deloval informacijski sistem centrov.