Novice Promocijsko sporočilo

Telemachu nagradi Ookla® za najhitrejše 5G in fiksno omrežje v Sloveniji

16. 2. 2022
Deli

Pri telekomunikacijskem operaterju Telemach se lahko pohvalijo z novim dosežkom. Na podlagi meritev uporabnikov s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest® je namreč uradno potrjeno, da sta Telemachovo omrežje 5G in fiksno omrežje najhitrejši v državi. V podjetju bodo še naprej premikali meje na področju telekomunikacij, zato so tako za nove kot za obstoječe uporabnike ponovno nadgradili pakete VEČ. Sedaj tudi paket ŠE VEČ vključuje neomejen prenos mobilnih podatkov.

Po tem, ko je Telemach v preteklih dveh letih prejel certifikate podjetja Umlaut za najboljše fiksno in mobilno omrežje po uporabniški izkušnji, se lahko odslej pohvali tudi z dokazano najhitrejšim omrežjem 5G in fiksnim omrežjem. To so namreč pokazali rezultati preizkusov, ki so jih z aplikacijo Ookla Speedtest® med 1. julijem in 31. decembrom 2021 v Slovenji opravili Telemachovi uporabniki. Ti so omrežje testirali v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo.

»Nagrade Speedtest, ki jih podeljuje podjetje Ookla, so namenjene telekomunikacijskim operaterjem, ki zagotavljajo izjemne zmogljivosti internetnih povezav in pokritost trga. Zato podjetju Telemach z veseljem podeljujemo nagradi za najhitrejše omrežje 5G in fiksno omrežje v Sloveniji,« je povedal Doug Suttles, izvršni direktor podjetja Ookla®.

Vodilna aplikacija za merjenje hitrosti Speedtest® se ponaša z neodvisno in natančno metodo, ki je sčasoma postala svetovni zlati standard za telekomunikacijsko industrijo in temelji na podatkih, pridobljenih s pomočjo več kot 10 milijonov uporabniških testov na dan.

 »Priznanji za najhitrejše omrežje 5G in fiksno omrežje sta za nas izjemnega pomena, saj prihajata v času zahtevnega obdobja pandemije, ko so naše storitve pomembnejše kot kdajkoli prej in predstavljajo sestavni del življenja vseh ljudi. Potrudili smo se, da uporabnikom v tem času olajšamo vsakdan ter jim ponudimo vrhunske storitve in najsodobnejše možnosti za komunikacijo, delo od doma in zabavo. Nagradi sta za našo ekipo dokaz dobro opravljenega dela, za naše uporabnike pa jasen znak, da Telemach ostaja vodilni na področju telekomunikacijskih trendov,« je priznanji komentiral predsednik poslovodstva Telemacha, Adrian Ježina.

Prestižni nagradi sta rezultat obsežnih Telemachovih naložb in stalnih nadgradenj tako v mobilno kot v fiksno omrežje ter usmerjenosti v visokotehnološko infrastrukturo. V podjetju, ki je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljive televizije ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, se lahko namreč pohvalijo z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije. Ta pokriva več kot 390.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps, hkrati pa se osredotočajo na tehnologiji DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bosta uporabnikom omogočali hitrosti kar do 10 Gbps. Telemach je lani junija tudi prvi v Sloveniji predstavil gigabitno omrežje s pravo uporabniško izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps, omrežje pete generacije pa zagotavlja v že več kot 50 krajih po Sloveniji.

Posodobitve lahko pričakujemo tudi v prihodnje, saj bo Telemach nadaljeval z naložbami v vseh segmentih.  Z lastnim mobilnim omrežjem, v katerega bo po napovedih v prihodnjih letih vložil več kot 100 milijonov evrov, želi čim prej pokriti celotno Slovenijo, obenem pa še naprej vlagati v fiksno omrežje. 

Nova nadgradnja mobilnih paketov VEČ za nove in obstoječe uporabnike

Mobilni paketi družine VEČ sodijo med največje Telemachove prodajne uspešnice in jih redno nadgrajujejo zaradi vedno večjih potreb uporabnikov. V skladu s strategijo zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje so nenehnih izboljšav deležni tako novi kot obstoječi uporabniki. Po tem, ko so leta 2019 v podjetju poskrbeli za pravo revolucijo in v paketu NAJVEČ ponudili neomejen prenos podatkov, so zdaj poskrbeli za še en mejnik, s katerim bodo navdušili svoje uporabnike. S 15. februarjem 2022 je po novem tudi v najbolj prodajanem paketu ŠE VEČ prenos podatkov neomejen.

V paketu ŠE VEČ je hitrost omejena na 350 Mbps, medtem ko nudijo paketi NAJVEČ pravo izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps. V primerjavi s paketom ŠE VEČ vključuje paket NAJVEČ tudi glasbeno aplikacijo TIDAL in ugodnejše cene mobilnih naprav. V paketu VEČ se je količina prenosa povečala z obstoječih 5 GB na 10 GB. Ne glede na vse nadgradnje se cene mobilnih paketov ne spreminjajo.