J. B. | 4. 12. 2022, 21:51

Tesneje ne gre! V eni od slovenskih občin med zmagovalcem in poražencem županske bitke le glas razlike

Facebook/Središče ob Dravi

Saj ni res, pa je. Novi župan še dolgo ne bo mogel verjeti, kakšno srečo je imel. Poraženi kandidat medtem nikdar ne bo pozabil, na kakšen način je ostal brez stolčka.

Drugi krog lokalnih volitev je bil v Središču ob Dravi podoben nogometni tekmi, ki je bila odločena šele po enajstmetrovkah. Tekmeca sta bila tako izenačena, da razlik med njima skoraj ni bilo. Na koncu je novi župan postal Toni Jelovica, ki pa je - pozor - prejel vsega en glas več kot Jurij Borko. Za Jelovico je glasovalo 50,04 odstotka vseh volivcev, za Borka 49,96. V glasovih to pomeni 578:577. Neverjetno, a še kako resnično.

Sila izenačeno je bilo že v prvem krogu, ko je Jelovica prejel 461 glasov, Borko pa 423. V drugem krogu je bila v Središču ob Dravi udeležba na volitvah visoka, svoj glas je oddalo kar 71,10 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Zelo napeto je bilo tudi v Divači, kjer je Alenka Štrucl Dovgan prejela 22 glasov več kot Robert De Lucia. Tesno je bilo še v Kanalu, kjer je Miha Stegel dobil 1448 glasov, Tina Gerbec pa 1403 glasove. V Svetem Juriju ob Ščavnici je bila razlika med zmagovalcem Andrejem Vrzelom in poražencem Antonom Slano le 21 glasov.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ