Novice Promocijsko sporočilo

Težko pričakovano naslednje poglavje kultne znanstveno fantastične avanture

11. 12. 2017
Deli
Težko pričakovano naslednje poglavje kultne znanstveno fantastične avanture (foto: Karantanija Cinemas)
Karantanija Cinemas

Med oboževalce franšize Jurski park je treščil prvi napovednik petega dela znanstveno fantastične avanture JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO, ki obljublja še razburljivejša spoznanja o veličastnih bitjih iz pradavnine, ki so gledalcem prvič prirasla k srcu davnega leta 1993, ko je je Steven Spielberg z uporabo takrat nadvse inovativne tehnologije premaknil mejo mogočega in ustvaril zgodbo o parku na samotnem otoku, kjer so znanstveniki iz DNK komarjev tisočletja ujetih v jantar, ustvarili dinozavre.

Sledili sta še dve uspešni nadaljevanji, ki sta prav tako sprožili pravo dinozavromanijo, kar štirinajst let pozneje, leta 2015, pa je franšiza dobila nov zagon – Steven Spielberg se je na čelo svoje  filmske sage vrnil kot izvršni producent. Nastal je njen četrti del, ki je staro in mlado v kino vabil pod prenovljenim naslovom Jurski svet. 

Jurski svet. Padlo kraljestvo

Z objavo napovednika za peto nadaljevanje, ki nosi naslov JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO, se odpira novo poglavje v legendarni franšizi o dinozavrih. Na velikih platnih bo pred veličastnimi bitji iz pradavnine bežala podobna filmska zasedba, ki smo jo spremljali že v prejšnjem delu, ustvarjalci filma pa so že izdali, da bodo »otok dobesedno vrgli v zrak.« Dodajajo pa tudi, da bomo »v tem Jurskem svetu videli več dinozavrov kot kdaj koli prej.«
 
Znanstveno fantastično akcijsko avanturo JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO si bomo v Sloveniji lahko ogledali med prvimi na svetu. Na naša kino platna prihaja 7. JUNIJA 2018.

NAPOVEDNIK

Zakulisje filma in dogajanje za kamero z izjavami filmske ekipe

O ZGODBI 

Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči. 

Ko prispeta na otok, so zaradi bruhajoče lave razmere že zelo nestabilne. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti, kakršnim ni bil izpostavljen že vse od prazgodovine.  

Film je posnet po likih iz romanov Michaela Crichtona.

Jurski svet: Padlo kraljestv0

Igralska zasedba: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong,
James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, Isabella Sermon in Jeff Goldblum
Režija: J.A. Bayona
Scenarij: Derek Connolly & Colin Trevorrow
Izvršna producenta: Steven Spielberg, Colin Trevorrow
Žanr: znanstveno - fantastična akcijska avantura