4. 11. 2020, 13:20 | Vir: STA

Tim Gajser ubranil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP

Anže Malovrh/STA

Slovenski motokrosist Tim Gajser si je z drugim mestom na prvi vožnji predzadnje dirke v sezoni v Pietramurati zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP za leto 2020. To je njegov tretji naslov v tem razredu po sezonah 2016 in 2019.
 

Gajser je predzadnjo dirko sezone začel s 73 točkami naskoka pred zasledovalci. Naslov bi si lahko zagotovil že po prvi vožnji, če bi jo končal z vsaj 75 točkami prednosti.

Kljub slabemu startu, ko je bil v prvem zavoju šele 13., je na koncu prišel do drugega mesta. Najbližji zasledovalec Italijan Antonio Cairoli je bil v uvodu dirke pred njim, toda v osmem krogu je padel, tako da je Gajser prišel mimo njega in si do konca zagotovil dovolj veliko prednost, da ga zdaj tekmeci v seštevku ne morejo več ujeti. Vožnjo je sicer dobil Švicar Jeremy Seewer, Cairoli je bil na koncu šesti.

Za Gajserja je današnji naslov prvaka skupno že četrti v karieri, saj ima poleg treh v najmočnejšem razredu še enega v razredu MX2 iz leta 2015.

Tudi v razredu MX2 je že padla odločitev o naslovu prvaka. Francoz Tom Vialle je zmagal v prvi vožnji, njegov tekmec v boju za lovoriko Belgijec Jago Geerts pa je bil šele četrti, kar je pomenilo, da ima Francoz pred zadnjimi tremi vožnjami v sezoni že neulovljivo prednost.

Prvo vožnjo je slovenski dirkač Jan Pancar končal na 19. mestu in dvema točkama za SP.

Druga vožnja razreda MXGP bo ob 15.10, v MX2 pa uro prej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord