25. 5. 2017, 09:00 | Vir: STA

Tom Cruise napoveduje Top Gun 2

profimedia

Ameriški igralec Tom Cruise je v pogovorni oddaji za avstralsko televizijo Channel 7 napovedal nadaljevanje kultnega akcijskega filma iz leta 1986 Top Gun. Film, v katerem bo Cruise tudi tokrat upodobil ameriškega vojaškega pilota Mavericka, naj bi po njegovih besedah začeli snemati prihodnje leto, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Producenta filma sta Jerry Bruckheimer in David Ellison, imena ostalih ustvarjalcev pa še niso razkrita.

Govorice o snemanju nadaljevanja filma Top Gun 2 so bile v zraku že več let. Režija nadaljevanja je bila najprej namenjena Tonyju Scottu, ki je režiral že prvi del, a je leta 2012 storil samomor.

Top Gun, ki je v kinematografe v ZDA prišel maja 1986, je hitro postal najbolj gledan film in konec leta osvojil naslov največjega zaslužkarja. Po svetu je skupaj zaslužil več kot 300 milijonov dolarjev. Skladba ameriške skupine Berlin Take My Breath Away je prejela oskarja, Cruise pa je prav zaradi Top Guna postal eden najbolj zaželenih igralcev.

Cruise je v filmu upodobil mladega ameriškega vojaškega pilota Mavericka, ki pride na elitno vojaško letalsko šolo in tam čez noč zaslovi s pogumnim podvigom. Hkrati se med mladimi piloti vname prava bitka za naziv Top Gun, ki ga dobi najboljši diplomiranec letnika. Poleg tega se Maverick zaplete v romanco s prikupno inštruktorico Charlie, ki jo je upodobila Kelly McGillis.

V filmu so zaigrali še Val Kilmer kot Maverickov tekmec Ice Man, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Michael Ironside, Tim Robbins in drugi.

Val Kilmer potrdil sodelovanje

Drugo ime filma Val Kilmer (Ice Man) je sodelovanje takoj potrdil s tvitom, oblečen pa je bil v majico, ki naj bi jo nosil ves čas snemanja prvega dela.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel