11. 4. 2018, 15:33 | Vir: STA

Trojica z lamami na avdienco papeža Frančiška

Papež Frančišek je na današnji avdienci pozdravil tri romarje iz Južne Tirolske in Nemčije, ki so se po zgodovinski romarski poti Romea Germanica z lamami odpravili do Vatikana. Trojica je za 700 kilometrov dolgo pot, ki je bila prvič omenjena leta 1256, potrebovala okroglih 50 dni, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pot je več stoletij veljala za najpomembnejšo romarsko pot iz Nemčije in Avstrije v večno mesto. Svoje potovanje je trojica začela 20. februarja.

Lame so bile prava atrakcija za 22.000-glavo množico, ki se je danes zbrala na avdienci na trgu svetega Petra. Papež se je z vsemi tremi romarji rokoval, v zameno pa so mu podarili volneno čepico in bele nogavice. Lame, na katerih so prijezdili, sicer izvirajo iz papeževe rojstne Argentine.

Romarji in njihove lame so bili deležni zanimanja turistov še pred avdienco. Turisti so jih fotografirali v bližini rimskega Koloseja in drugod v središču Rima.

Romarje je sprejel tudi predsednik italijanske vlade Paolo Gentiloni, ki poletja večkrat preživlja v južnotirolskem Soprabolzano, od koder so romarji začeli svojo romarsko pot.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec