13. 7. 2017, 08:27 | Vir: STA

V Laškem se začenja 53. festival Pivo in cvetje

Nebojša Tejić/STA

V Laškem bo od danes do nedelje potekal 53. festival Pivo in cvetje. Nocoj bodo na odru Zlatorog med drugim nastopili Nude, Riblja čorba, Dan D, na odru Jubilejnik Modrijani in Jan Plestenjak, na odru Special bodo nastopili Big Band Krško, Big Band Laško z Nuško Drašček in Špičikuc Orchestra.

Na odru Malt pa bosta mojstrstvo elektronske glasbe predstavljala DJ Buchan in Mr Doris, so sporočili iz Pivovarne Laško.

Festival Pivo in cvetje bo letos v znamenju praznovanja 790-letnice prejetja trških in 90-letnice prejetja mestnih pravic mesta Laško. Poleg 60 glasbenih dogodkov bo del programa namenjen oživljanju zgodovine od časa podelitve mestnih pravic.

Letos so sicer uvedli vstopnino, saj je organizacija festivala precejšen finančni zalogaj. Za prebivalce Laškega pa so na voljo brezplačne vstopnice, skupaj jih je okoli 13.000.

Festival bo tudi letos vseboval vse tradicionalne vsebine. Med drugim interaktivno ognjeno simfonijo na Savinji, ki bo temeljila na zgodbi Keltov in bo letos na sporedu tako v petek kot v soboto. Festivalsko dogajanje pa bo še posebej bogato na zaključni dan, v nedeljo, ko bodo gostje priča tradicionalni paradi s sprevodom starodobnikov ter prikazu nekdanjega življenja v kraju. Ohceti po stari šegi letos ne bo, ker se ni prijavil noben par.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ