16. 2. 2017, 08:31 | Vir: STA

V nasilju tolp v Chicagu ubit dveletni deček, Trump grozi z zvezno policijo!

profimedia

Komaj dveletni Lavontay White je v torek zvečer postal zadnja in najbolj znana žrtev nasilja uličnih tolp v Chicagu, zločin pa se je prenašal v živo po Facebooku, kar bo policiji pomagalo prijeti storilca.

Predsednik ZDA Donald Trump je Chicagu že zagrozil, da bo tja poslal zvezno policijo.

Otrok je bil kolateralna žrtev napada na 26-letnega kriminalca in člana ulične tolpe, ki se je vozil z nosečim 20-letnim dekletom in Whitom na zadnjem sedežu avtomobila skozi revni zahodni predel mesta.

Nosečnica je med vožnjo snemala in v živo prenašala na Facebooku, kako s fantom pojeta. Avtomobilu je nenadoma presekal pot drugi avtomobil, iz njega je stopil strelec in začel streljati.

Otrok in njegov stric sta bila takoj ubita s kroglo v glavo, nosečnica pa je dobila kroglo v trebuh in je uspela zbežati do bližnje hiše, kjer je zaprosila za pomoč. Policija je prepričana, da bo storilca kmalu ujela, saj ima njegov posnetek.

White je bil drugi otrok, ki je v zadnjih dneh umrl zaradi nasilja uličnih tolp. Nekaj ur pred njegovo smrtjo je poškodbam podlegla 11-letna Takiya Holmes, ki jo je zadela v glavo krogla namenjena članu ulične tolpe, na katerega je meril član druge tolpe.

Druga krogla je zadela 12-letnico, ki je bila v kritičnem stanju do srede zvečer, nakar je tudi ona podlegla ranam.

Policija je strelca na dekleti Antwana Jonesa s kilometer dolgo kartoteko, čeprav je star šele 19 let, ujela. Tožilstvo ga je obtožilo umora.

Župan Chicaga demokrat Rahm Emanuel je meščanom povedal, da bi morali biti ti zadnji primeri budnica. Pozval je k smiselnim zakonom proti orožju in višjim kaznim za kriminalce, ki posedujejo orožje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord