8. 5. 2019, 20:21 | Vir: STA

V prometni nesreči pri Dolskem motorist huje poškodovan

STA

Na regionalni cesti pri Dolskem se je danes okrog 11. ure pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 18-letni voznik osebnega vozila in 52-letni motorist, ki se je po podatkih policije huje poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v povezavi s sumom kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.
 

Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah so iz Policijske uprave (PU) Ljubljana sporočili, da je do nesreče prišlo, ko je 18-letnik med zavijanjem levo zaprl pot motoristu. Voznik osebnega vozila je namreč v križišču glavne in lokalne ceste Zajelše - Kleče zavil levo na lokalno cesto v trenutku, ko je 52-letni motorist že prehiteval vozila za 18-letnikom. Motorist je kljub umikanju v levo trčil v osebno vozilo.

Zaradi poškodb so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, po podatkih policije pa je huje poškodovan. Med vožnjo je sicer uporabljal motoristično čelado.

Cesta je bila na odseku Dol pri Ljubljani in Dolsko dopoldan zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic zaprta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord