Novice Promocijsko sporočilo

V Radomlje prihaja zlata kočija s Pepelko!

6. 12. 2017
Deli
V Radomlje prihaja zlata kočija s Pepelko! (foto: Management)
Management

Kulturno društvo Ihan in Kulturno društvo Mlin Radomlje z zadovoljstvom napovedujeta premiero čarobnega muzikala PEPELKA, in sicer 19. januarja 2018 v KD Radomlje.

Po uspehu uprizoritev muzikalov »Moje pesmi, moje sanje« in »Annie« se je taista kreativna ekipa ponovno zbrala, da v svojem značilnem slogu na odrske deske pripelje brezčasno zgodbo o preobrazbi preprostega dekleta v princeso. Na čelu zasedbe bo stopal vsem dobro poznani glasbeni in romantični par Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa.

Muzikal PEPELKA

PEPELKA je eden izmed številnih muzikalov, ki sta jih napisala skladatelj Richard Rodgers in tekstopisec Oscar Hammerstein II, ki sta tudi avtorja muzikala »Moje pesmi, moje sanje«. Muzikal pripoveduje o Pepelki – lepem mladem dekletu, ki po materini smrti postane služkinja zlobni mačehi ter novima sestrama. Priča smo trpljenju, zatiranju, upanju in dejstvu, kako dobro zmeraj premaga zlo. Predstava vključuje vse elemente izvirne Pepelke – bučo, steklene čeveljce, banket, poleg tega pa še številna druga presenečenja, ob katerih gledalec težko ostaneravnodušen. Ta klasična pravljica se bo s svojo šarmantnostjo in romantičnostjo dotaknila src vseh ljudi.

Muzikal režira izkušen režiser, igralec, prevajalec in pevec Nejc Lisjak, ki ga je tudi prevedel v slovenščino. Glasbeni vodja je akademska glasbenica Uršula Jašovec, koreografijo vodiplesalka in mojstrica hip hopa Petra Vegelj, scenografija je delo magistrice inženirke arhitekture Urške Gregorič, številne bogate pričeske bodo nastajale pod budnim očesom fenomenalne frizerke Mateje Gradišek, odgovornost za kostumografijo pa je prevzela izkušena Marija Zajc Jašovec. Izvirni scenarij predstave je napisal Oscar Hammerstein II.

Tjaša Hrovat bo nastopila kot Pepelka in Uroš Steklasa kot njen princ. Za kemijo na odru je dobro poskrbljeno, saj se njuni poti prepletajo na več ravneh, ne samo odrski. Poleg tega, da sta srečno zaljubljeni par, sta tudi rojena na isti dan, delata z ljudmi s posebnimi potrebami, oba sta se glasbeno kalila pri narodno-zabavnih ansamblih, ukvarjata ses sinhronizacijo risank, zadnje dobro leto pa delujeta kot duet z imenom Uroš in Tjaša.Preostali del zasedbe, ki šteje preko 25 igralcev, pevcev in plesalcev, pa so tudi Uršula Jašovec, Natja Levec, Gaja Sorč, Tadej Pustotnik, Edita Stegnar Dodič in Nejc Lisjak. Muzikal spremlja več kot 25 članski orkester.

PEPELKA je bila premierno uprizorjena na televiziji leta 1957, ko je glavno vlogo odigrala Julie Andrews, njenega uspeha pa se ni dalo zanikati. Leta 2013 je bila prvič predstavljena na Broadwayu, kjer je zopet očarala ljudi vseh generacij. Odrska priredba bo s svojo toplino in več kot obilico humornosti zagotovo očarala tako otroke kot odrasle, sanjače pa znova opomnila, da se sanje spolnijo.

Vstopnice za muzikal so na voljo preko spletne strani www.mojekarte.si, na Petrolu, OMV bencinskih črpalkah ali preko telefonske številke 068 686 199.

Vse podrobnosti o predstavi in številnih ponovitvah spremljajte na njihovi Facebook strani Pepelka – muzikal.