Bosanski Brod: Ena smrtna žrtev eksplozije v rafineriji, več ranjenih

10. 10. 2018
Deli
Bosanski Brod: Ena smrtna žrtev eksplozije v rafineriji, več ranjenih (foto: profimedia)
profimedia

V eksploziji v rafineriji v Bosanskem Brodu v torek zvečer je umrl en človek, devet pa jih je ranjenih, je za portal Klix.ba sporočila policija v Doboju. Vzrok za eksplozijo še ni znan, gasilci pa so medtem že ukrotili požar, ki je izbruhnil zatem, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Eksplozija na stavbi številka 4 je odjeknila v torek zvečer okoli 21.30. Po navedbah lokalnih prebivalcev je bila eksplozija tako močna, da so se zatresle hiše tudi v sosednjem Slavonskem Brodu, ki leži na hrvaški strani Save.

Na kraj so takoj prihiteli gasilci, ki jim je požar uspelo ukrotiti že okoli 23. ure, poroča Hina. Po dosedanjih podatkih je v eksploziji umrla ena oseba, devet pa je poškodovanih. Šlo naj bi za zaposlene v rafineriji. Šest poškodovanih so zadržali na zdravljenju v bolnišnici v Doboju, stopnja njihovih poškodb pa še ni znana, še poroča Klix.ba. Tri poškodovane delavce pa so po zdravniški oskrbi spustili domov.

Že zvečer je župan Slavonskega Broda Mirko Duspara povedal, da ni večje nevarnosti za prebivalce mesta. Dim od požara je veter odnašal proti jugu, ki je redkeje naseljeno. Več podrobnosti o okoljski škodi naj bi bilo sicer znano danes. Policija in okrožno tožilstvo v Doboju sta že sprožila preiskavo dogodka, še poroča Klix.ba.

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju