12. 5. 2017, 12:50 | Vir: STA

V Rimu se je čez noč pojavil grafit poljuba med papežem in "hudičevim" Trumpom

profimedia

V Rimu se je v četrtek pojavil grafit v naravni velikosti, kjer se poljubljata papež Frančišek v podobi svetnika in ameriški predsednik Donald Trump v podobi hudiča, ravno dva tedna pred njunim srečanjem v Vatikanu.

Grafiti, ki je naslikan na papir in prilepljen na steno, se je pojavil v bližini Angelskega gradu nedaleč stran od Vatikana. Pod kritično umetniško delo se je podpisal Tvboy - italijanski ulični umetnik, ki živi v Barceloni.

Poleg je tudi zapis: "Dobro odpušča zlemu".

Trump naj bi se 24. maja srečal s papežem, s katerim imata na prvi pogled zelo različne nazore. Trump je milijarder in zvezdnik resničnostne televizije, ki se rad baha s svojim premoženjem. Frančišek pa je nekdanji duhovnik revnih iz Argentine, ki si želi voditi "revno cerkev za cerkev", piše dpa.

Ne strinjata se niti glede podnebnih sprememb ali vrednot kapitalizma. Papež je med drugim kritiziral Trumpov načrt za izgradnjo zidu na meji z Mehiko, češ da to ni "krščansko". Trump, ki je protestant, pa je njegove komentarje na Twitterju označil za "sramotne".

To ni prvi grafit, ki upodablja papeža. Med drugim ga je italijanski umetnik MauPal naslikal v podobi super junaka, a so oblasti grafit hitro prekrile, zaradi tega pa požel tudi kar nekaj kritike tistih, ki cenijo njegove umetnine.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ