12. 7. 2017, 13:59 | Vir: STA

V Sloveniji letno natisnjenih več kot 300.000 vodnikov In Your Pocket

In Your Pocket

Mednarodni vodniki po mestih In Your Pocket praznujejo 25 let delovanja. V Sloveniji so prisotni približno 16 let, zadnjih devet let pa izhajajo tudi v tiskani različici. Letno natisnejo preko 300.000 izvodov, ki so dosegljivi na 500 točkah po Sloveniji, so sporočili iz turistične založbe Inyourpocket.

ednarodni vodniki po mestih In Your Pocket so bili ustanovljeni leta 1991. Ideja zanje se je porodila ustanoviteljem Matthiasu Lüfkensu nemških korenin ter belgijskim bratom Georgeu, Oliverju in Nicolasu Ortizu, ki so v pivnici v litovskem Vilniusu ugotovili, da v mestu nimajo lokalnega vodnika.

In Your Pocket je danes založba lokalnih turističnih vodnikov v Evropi za več kot 200 mest. Informacije o mestih tako domačim in tujim obiskovalcev predstavlja v tiskani izdaji, na popotniškem portalu, družabnih omrežjih, v brezplačnem formatu pdf, video kanalu in brezplačni aplikaciji, ki je na voljo za več kot 50 mest.

Danes vodniki In Your Pocket s 5,5 milijona natisnjenih in distribuiranih izdaj dosežejo 16 milijonov bralcev. "Prisotni smo v 32 državah in več kot 200 mestih - od Švedske do Južne Afrike, od Rusije do Karibov, od Libanona do Avstralije," so poudarili v sporočilu za javnost. Po vsem svetu zaposlujejo okoli 500 ljudi.

V Sloveniji podajajo informacije z opisi angleško govorečih turističnih novinarjev. Vodniki so namenjeni predvsem tujim turistom, z informacijami pa si postreže tudi vedno več domačinov. Izhajajo v dveh različicah; ena je žepna, druga pa formata A5.

Skupaj so dosegli že več kot 1,25 milijona bralcev s povprečjem 2,49 bralca na revijo in milijon ogledov letno na slovenskih spletnih straneh. Najbolj pogosti obiskovalci so tujci v Sloveniji, sledijo jim obiskovalci iz Velike Britanije, ZDA, Hrvaške, Italije, Nemčije, Avstrije, Francije, Avstralije in Kanade.

"Bralcu nudimo koristne informacije o mestu, od osnovnih informacij ob prihodu v mesto, transporta, dogodkov, restavracij in lokalov, nočnega življenja, ogleda znamenitosti, kam se lahko obrnejo za nakup in kje lahko prespijo, do veleposlaništev. Medijsko pokrivamo preko 40 dogodkov in konferenc, ki bi bili zanimivi tudi za tuje obiskovalce," so dodali.

Bralci jih lahko mesečno spremljajo tudi s pomočjo elektronske pošte, kjer jih In Your Pocket obvešča o aktualnih informacijah iz Ljubljane in Slovenije. Vsako leto pripravijo tudi izbor Best of Ljubljana, v katerem lokalni prebivalci izbirajo najboljšo ponudbo v slovenski prestolnici.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ