18. 5. 2018, 18:54 | Vir: STA

V streljanju na teksaški srednji šoli več mrtvih

profimedia

V strelskem napadu na srednji šoli v mestu Santa Fe v zvezni državi Teksas je danes izgubilo življenje najmanj osem ljudi, je sporočil lokalni šerif. Napad je izvedel dijak te šole, ki je že v priporu. Ameriški predsednik Donald Trump je streljanje označil za grozljiv

Lokalni šerif Ed Gonzales je na novinarski konferenci pojasnil, da je napad terjal od osem do deset smrtnih žrtev, od tega večino dijakov. Strelec je bil sicer dijak te šole. Pred tem je tvitnil, da so priprli dva osumljenca in da so ranjenega policista prepeljali v bolnišnico.

Lokalne televizije iz Teksasa so poročale, da je zaprto celotno šolsko okrožje mesta Santa Fe, srednjo šolo so obkolile različne policijske sile, na poti pa so tudi helikopterji za evakuacije ranjenih.

Televizijski posnetki so iz zraka prikazovali dijake, ki so prihajali iz poslopja z dvignjenimi rokami in policiste, ki so jih preiskovali, preden so jih spustili naprej na varno.

Trump se je sprva odzval na Twitterju, kjer je zapisal, da prva poročila ne kažejo na nič dobrega. Kasneje pa je dodal, da se mu "para srce" ob "absolutno grozljivem" streljanju na šoli, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Priče so uvodoma poročale, da je nekdo prišel v šolo s šibrovko in ustrelil dijakinjo v nogo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ