27. 3. 2018, 11:26 | Vir: STA

V trgovskem centru v Sibiriji je umrlo kar 41 otrok

V požaru, ki je v nedeljo izbruhnil v trgovskem centru v kraju Kemerovo v Sibiriji, je po zadnjih podatkih ruskih oblasti umrlo 41 otrok, poročajo tuje tiskovne agencije. Skupno je požar terjal 64 žrtev.

"Na seznamu mrtvih je 41 otrok," je danes za rusko tiskovno agencijo Ria Novosti povedal predstavnik regionalnih oblasti v Kemerovu.

Požar v nakupovalnem središču v središču Kemerova je izbruhnil v nedeljo okoli 17. ure po lokalnem času v četrtem, najvišjem nadstropju poslopja, kjer so zabaviščni center za otroke in kinodvorane. Ogenj je zajel območje okoli 1500 kvadratnih metrov.

Še vedno ni povsem jasno, zakaj je prišlo do katastrofe takšnih razsežnosti. Po dosedanjih podatkih naj bi varnostnik iz za zdaj še neznanih razlogov izključil požarni alarm, zaradi česar so mnogi zasilni izhodi ostali zaklenjeni. Kaj je bil vzrok požara, še ni znano.

Putin kritičen do varnostnikov

Prizorišče požara je obiskal tudi ruski predsednik Vladimir Putin in ob odhodu izrekel ostre kritike na račun služb, ki naj bi poskrbele za varnost v stavbi, in ocenil, da bi moral nekdo kazensko odgovarjati.

"Kaj se je zgodilo tu? Ni šlo za oboroženi spopad. To ni bil nenaden izbruh metana. Ljudje in otroci so se prišli sem sprostit. Govorimo o demografiji, potem pa izgubimo toliko ljudi. In zakaj? Zaradi kriminalne nemarnosti in malomarnosti," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal ruski predsednik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord