14. 7. 2018, 17:00 | Vir: STA

V udaru strele na blejski plaži v Mlinu trije poškodovani, dva so s helikopterjem odpeljali v UKC

profimedia

Na javno plažo blejskega jezera na Mlinem je okoli 15. ure udarila strela in poškodovala tri kopalce, ki so vedrili pod drevesom. Med poškodovanimi sta bili nosečnica in njena šestletna hči težje poškodovani in so ju po oživljanju s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Poškodovanega Nemca so odpeljali v jeseniško bolnišnico. 

Direktor zdravstvenega doma Leopold Zonik je povedal, da so hitro aktivirali obe ekipi zdravstvenega doma, obvestili jeseniško bolnišnico in odhiteli na pomoč. Ob udaru strele je več ljudi obležalo na tleh, tri osebe pa so bile v kritičnem stanju. Najuhuje sta jo odnesli 40-letna nosečnica v zadnjem mesecu pred porodom in njena šestletna hči. Udar je bil zanju tako močan, da se jima je ustavilo srce. Uspešno so ju oživili in nato odpeljali v UKC. Nemca so z reševalnim vozilom odpeljali v jeseniško bolnišnico. V reševanje so se vključili tudi prisebni čolnarji in gasilci, ki naj bi takoj začeli z oživjanjem. 

Cesta v okolici je bila zaradi intervencije krajši čas zaprta in je sedaj že odprta, kraj dogodka pa ostaja zaprt. Na kraju so kriminalisti, ki bodo opravili ogled. Več podatkov bodo lahko sporočili šele po zaključenih aktivnostih, so še navedli v sporočilu za javnost.

Kot je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, je strela udarila v drevo, pod katerim so ljudje po poročanju medijev iskali zavetje.

Nad Slovenijo se sicer z zahoda pomika več nevihtnih celic. Zvečer bodo plohe in nevihte v severni in osrednji Sloveniji po napovedih agencije za okolje ponehale. Ponoči se bo prehodno delno zjasnilo, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ