V Veliki Britaniji zagnali oglaševalsko kampanjo pred brexitom

V Veliki Britaniji zagnali oglaševalsko kampanjo pred brexitom (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
2. 9. 2019

V Veliki Britaniji so v nedeljo z objavo posebne spletne strani o brexitu zagnali oglaševalsko kampanjo, v okviru katere spodbujajo državljane, naj se informirajo o prihajajočem izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije. Britanska vlada naj bi po pisanju britanskega BBC za kampanjo namenila do sto milijonov funtov.

V okviru kampanje so v nedeljo zagnali spletno stran www.gov.uk/brexit, na kateri so zbrali vse informacije, kako se lahko državljani pripravijo na brexit in kaj bo sledilo po 31. oktobru.

V prihodnjih dneh se bodo po državi pojavili veleplakati in oglasi na družbenih omrežjih, kasneje pa bodo oglase predvajali tudi po televiziji. Po mestih nameravajo postaviti še stojnice z informacijami ter organizirati različne dogodke.

Michael Gove, ki je v vladi premierja Borisa Johnsona zadolžen za brexit, je ocenil, da bodo oglasi spodbujali skupno odgovornost v pripravah na izstop iz EU konec oktobra.

Glede na poročanje medijev bo kampanja stala do sto milijonov funtov, kar je enkrat več, kot za oglaševanje vsako leto nameni britanska loterija.