J. B. | 7. 2. 2023, 11:33

Vas zebe? To ni še nič! Poglejte, s čim nam bo vreme postreglo v tem tednu

Profimedia

Če se odpravljate od doma, nikar ne pozabite na kapo, šal in rokavice. Zunaj je preklemansko mrzlo!

Pogled skozi okno ponuja misel o idili, ki pa je varljiva. Na nebu že res kraljuje močno sonce, toda temperature so še kako nizke. Prave zimske. V torkovo jutro smo se tako prebudili ob temperaturah, ki so bile po večjem delu Slovenije krepko pod lediščem.

Tudi v dopoldanskih urah se ozračje ni kaj prida ogrelo. Po podatkih, s katerimi je malce pred 11. uro postregla agencija ARSO, je trenutno najhladneje v Zgornji Radovni na območju Triglavskega narodnega parka, kjer je temperatura celo minus 14 stopinj Celzija!

Že v sredo bo še hladneje

Hladno je tudi na Uršlji gori (-11), Kredarici (-11), v Logarski dolini (-11), na Zelenici (-10), na Šebreljskem vrhu (-8), Rogli (-8), Rudnem polju (-8) in še bi lahko naštevali. Le redki so kraji, kjer so temperature nad lediščem, v glavnem je to tako na Primorskem.

Profimedia

Toda zima bo v tem tednu še nekoliko bolj pokazala svoje ostre zobe. Že v sredo zjutraj se bodo temperature na severozahodu države pustile celo do minus 16 stopinj Celzija! Tudi v četrtek, petek in soboto bo še zelo hladno, v nedeljo se bo končno nekoliko otoplilo in tudi naslednji teden naj bi bil v tem pogledu prijetnejši. Kakorkoli, zima je! Zato se nikar ne pozabite toplo obleči vsakič, ko zapustite varen, topel objem svojega doma.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord