VIDEO: Ganljivo slovo od Oliverja v splitskem HNK-ju

VIDEO: Ganljivo slovo od Oliverja v splitskem HNK-ju (foto: Profimedia) Profimedia
31. 7. 2018

Hrvaška se poslavlja od priljubljenega Oliverja Dragojevića. V splitskem narodnem gledališču je potekala komemoracija, številni meščani se vpisujejo v knjigo žalosti.

Komemoracije so se udeležili člani družine, prijatelji in sodelavci hrvaškega pevca, prišli pa so tudi predstavniki državnih in lokalnih oblasti.

Po poročanju portala Slobodna Dalmacija se je z enim od najbolj ganljivih govorov od Oliverja poslovil Jakša Flamengo, njegov prijatelj in avtor številnih Oliverjevih pesmi.

"V tem mestu, ki je v enaki meri tvoje kot je tvoja Vela Luka, si veliko pel. Bil si enkraten in tak boš tudi ostal. Nihče te ne more preseči. Bil si duhovit človek, polnega duha. V našem spominu boš ostal tak za vedno."

Tudi priljubljenega pevca Gibonnija so med poslovilnim govorom skoraj premagale solze: "Pred 10 leti je Oliverju postalo slabo in je padel v morje. Vse se je dobro končalo. Pozneje so ga na letalu napadli z besedami: Oli, pazi nase, kaj bomo mi brez tebe? Nekdo mu je rekel: Oli, pazi nase, saj če odideš ti in pogori Marjan (znameniti splitski hrib, op. a.), potem smo res propadli. Meni se je ta novica zdela, kot da je pogorel Marjan. Nekoč je dejal, da je na svoji ladji tako kapetan kot sluga. Govoril je o svoji ladjici, imenovani Marko, a vsi vemo, da je tako bilo tudi v življenju. Svojemu kapetanu bi rad povedal, da je vse tako, kot je treba in da je vse to morje samo zanj."

Komemoracija se je končala z dolgim aplavzom, polno gledališče pa je pevsko legendo pospremilo s petjem njegovega hita "Vjeruj u ljubav".

Priporočamo