VIDEO: Moški rešil štiriletnika, ki je visel z balkona!

28. 5. 2018
Deli
VIDEO: Moški rešil štiriletnika, ki je visel z balkona! (foto: Profimedia)
Profimedia

Iz Pariza poročajo o neverjetnem dogodku - štiriletni otrok se je za las izognil tragediji, pravijo ljudje, ki so opazovali reševanje malčka v Parizu, ki je visel z balkona. Da do tega ni prišlo, je zaslužen 22-letni Mamoudou Gassama, ki so mu mediji dali vzdevek Spiderman.

Ko pogledate videoposnetek, ki je nastal med reševanjem malčka, boste izvedeli, zakaj je Mamoudou dobil tak vzdevek.

Z balkona na balkon je plezal zelo hitro, tako je tudi lahko ujel otroka, preden bi se zgodila tragedija. Za francoske medije je povedal, da v tistem trenutku ni razmišljal o tem, da bi se lahko tudi njemu nekaj zgodilo. Vse skupaj se je dogajalo v soboto pozno popoldne. Mamoudou se je sprehajal, ko je videl množico ljudi, ki je nekaj opazovala. Po tem, ko je ugotovil, za kaj gre, se je odločil za akcijo. Pariški gasilci so dejali, da je imel otrok srečo, saj ga je rešil odličen plezalec.

Kot je razvidno iz posnetka, je otroku skušal pomagati še moški na sosednjem balkonu, a ga ni mogel doseči. Sicer pa je Mamoudou postal prava zvezda svetovnega spleta, saj se je posnetek reševanja razširil po družbenih omrežjih. Zaradi njegovega poguma ga bo sprejel francoski predsednik Emmanuel Macron, ki ga je povabil v Elizejsko palačo. Mamoudou je migrant z Malija, v Francijo je prišel pred nekaj meseci - upa, da bo v tej državi lahko zaživel dostojno življenje.

Francoski mediji še poročajo, da so policisti prijeli otrokovega očeta, saj naj bi malčka pustil brez nadzora in se odpravil po nakupih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord