28. 8. 2018, 18:39 | Vir: STA

VIDEO: Plesni gibi britanske premierke nasmejali uporabnike družbenih omrežij

profimedia

Britanska premierka Theresa May je ob začetku tridnevnega obiska črne celine danes v južnoafriški prestolnici Cape Town obiskala eno od tamkajšnjih osnovnih šol in zaplesala z učenci. Posnetki njenih okornih plesnih gibov so zaokrožili po spletu in sprožili salve smeha, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Theresa May pleše, kot da nosi neviden mavec po celem telesu," je ples britanske premierke komentiral eden od uporabnikov Twitterja.

"Nekdo je mislil, da je dobra ideja, da Maybot javno pleše med obiskom Južne Afrike," se je ob plesne gibe Mayjeve obregnil drug uporabnik tega družbenega omrežja in jo primerjal z robotom. Dotaknil se je tudi pogajanj glede brexita in dodal, da so plesni gibi britanske premierke primerljivi z njenimi pogajalskimi veščinami.

Nekateri uporabniki Twitterja so sicer glede plesnega fiaska Mayeve izrazili sočutje in obžalovanje, da morajo politiki svojo preudarnost dokazovati z javnim plesom.

Mayeva sicer ni prva iz političnih vrst, ki je v javnosti nerodno zaplesala. Posmeh sta s svojimi okornimi plesnimi gibi v preteklosti požela tudi njen predhodnik David Cameron in nekdanji britanski zunanji minister Boris Johnson, ki sta svoje plesne veščine pokazala leta 2012 v Londonu ob sklepni prireditvi olimpijskih iger.

Nekoliko bolje pa se je minuli mesec med obiskom Južne Afrike s plesnimi gibi predstavil nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, ki je s plesom navdušil tamkajšnje prebivalce in medije. Južnoafriški predsednik Cyril Ramaphosa se je ob tem sicer pošalil, da je bil nekdanji južnoafriški predsednik Nelson Mandela kljub temu boljši plesalec.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ