2. 11. 2020, 10:01 | Vir: STA

Z Brnika pozimi vse manj letal, poleg Air France je polete začasno prekinil tudi Easyjet

Shutterstock

Nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet letos ne bo letel z ljubljanskega letališča. Potem ko naj bi skladno z nedavno uveljavljenim zimskim voznim redom na londonski Gatwick znova začel leteti decembra, je zdaj začetek letov z Brnika na to destinacijo prestavil na 1. januar 2021, poroča portal Ex-Yu Aviation.

Easyjet bi se z leti na Gatwick po novembrski prekinitvi sicer moral vrniti decembra z dvema letoma tedensko, kasneje pa naj bi ponudil štiri lete na teden. Toda vse bolj zaostrene epidemiološke razmere terjajo visok davek in družba je zato zdaj nekoliko zamaknila načrte. Po dosedanjih napovedih naj bi Easyjet sredi januarja prihodnje leto sicer začel leteti tudi na londonsko letališče Luton.

Shutterstock

Da med 7. novembrom in 16. decembrom začasno ukinja lete v Slovenijo, je v nedeljo sporočil tudi francoski prevoznik Air France. Ta teden bodo sicer leteli po načrtih, da se lahko potniki vrnejo; zadnja leta v Slovenijo bosta danes in v četrtek.

V zimski sezoni sicer nemški letalski prevoznik Lufthansa z Brnika v Frankfurt leti dvakrat dnevno, zjutraj in zgodaj popoldne. V Istanbul lahko potniki s Turkish Airlines v prvem delu zimske sezone letijo trikrat tedensko, od januarja naprej pa načrtujejo dodatne lete, če bodo to razmere dovoljevale.

Air Serbia v Beograd ponuja štiri lete tedensko, z novembrom je bil ob uveljavitvi zimskega voznega leta predviden prehod na dnevno letenje. V Podgorico bo Montenegro Airlines od konca novembra ponujal štiri lete tedensko. Z decembrom naj bi se vrnil še LOT Polish Airlines s štirimi leti na teden v Varšavo. Nizozemski nizkocenovni prevoznik Transavia je medtem prejšnji teden prestavil datum vrnitve na brniško s sredine decembra na februar prihodnje leto.

Brussels Airlines ponovno vzpostavitev letov predvideva za februar prihodnje leto, ko naj bi v Bruselj ponudil pet letov na teden.

V Fraportu Slovenija, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, so že ob objavi zimskega voznega reda - ta je začel veljati 25. oktobra - opozorili, da gre za trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov, ki se lahko razlikujejo od dejanskega izvajanja letov, saj zaradi epidemioloških razmer prihaja do pogostih sprememb. Potnikom zato priporočajo, da na spletnih straneh prevoznikov sproti preverjajo vozni red.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord