24. 8. 2017, 10:45 | Vir: STA

Začenja se Emonska promenada!

STA

Ljubljansko Trnovo se zadnji avgustovski konec tedna tradicionalno spremeni v Emonsko promenado, gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si bodo od danes do sobote na treh različnih prizoriščih lahko ogledali 25 gledaliških, lutkovnih, akrobatskih in glasbenih dogodkov v izvedbi umetnikov iz 11 držav.

Ulični festival Emonska promenada se je uveljavil kot ena prepoznavnejših mednarodnih prireditev za otroke in družine na območju mesta Ljubljana, ki s svojim konceptom druženja in ustvarjanja na ulici zadnji konec tedna pred začetkom novega šolskega leta privabi vsako leto več obiskovalcev. V organizaciji in produkciji Hiše otrok in umetnosti bo tokrat potekal 17. po vrsti.

Dogodki se bodo razvrščali na dvorišču KUD France Prešeren in Karunovi ulici, del programa pa bo izveden tudi pred Plečnikovo hišo in na njenem vrtu, saj so prireditelji letos posebno pozornost namenili arhitektu Jožetu Plečniku. Izbrani program predstav so dopolnili z ustvarjalnimi delavnicami in interaktivnimi igrami na prostem.

Kot piše na spletni strani Hiše otrok in umetnosti, bo letošnja Emonska promenada potekala v dveh sklopih: od danes do sobote bo promenadni del na dvorišču KUD France Prešeren ter na vrtu Plečnikove hiše, kjer se obiskovalci lahko pridružijo na predstavah in delavnicah, med 28. in 31. avgustom pa bo sledil festival Pravljice nad mestom, nova oblika pravljičnega potepanja, pustolovščina odkrivanja lastnega mesta in novih pogledov nanj.

Emonska promenada vsebinsko dopolnjuje festival Trnfest. Lani se jo je po podatkih organizatorjev udeležilo več kot 800 obiskovalcev vsak dan, skupaj skoraj 3000 ljubiteljev umetnosti in druženja na ulici.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord